Sund Kost >> Ernæring

Gør Granatæble Har Kalium?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret: 06 December, 2018

En hel, frisk granatæble med en fire-tommer diameter indeholder 666 milligram af kalium. Dette beløb opfylder 14 procent af de 4,700 milligram af kalium U.S. Department of Agriculture anbefaler, for raske, voksne mænd og kvinder på en 2,000 kalorie diæt for at få daglige. (Se Reference 2 og 4) En halv kop servering af et granatæble er frøkapperne, eller frø, giver 205 milligram af kalium, eller 4,3 procent af det anbefalede daglige indtag af mineralet. (Se Reference 2) En kost, der er rig på kalium-rige fødevarer som granatæbler kan mindske din risiko for flere alvorlige medicinske problemer.

Vægt

Kroppen bruger kalium for at styrke knogler og tænder, og som en del af enzymer, der er afgørende for energi metabolisme. Det er en elektrolyt samt et mineral, og sammen med andre elektrolytter såsom natrium og magnesium, der hjælper med at bevare den elektrokemiske balance på tværs af celle membraner, der tillader neuroner til at overføre elektriske impulser og skelet, hjerte og glatte muskler til kontrakt. Hvis din kost mangler tilstrækkelig kalium, du kan opleve hyppige muskelkramper, træthed, svaghed, fordøjelsesproblemer og en uregelmæssig hjerterytme. Tidskrævende nok kalium regelmæssigt kan mindske din risiko for osteoporose, højt blodtryk, slagtilfælde og nyresten. (Se Reference 3 og 4)

Granatæbler vs. Andre Fødevarer

Selv om bananer er typisk udråbt som værende en af de rigeste kilder af kalium, en mellemstor banan indeholder kun 422 milligram af kalium, hvilket er betydeligt mindre end en enkelt granatæble er 666 milligram. Mens en bagt kartoffel med sin hud intakt giver 260 flere milligram af kalium end et granatæble, frugten er sammenlignelige i mineral indhold til en halv kop tørrede svesker eller rosiner, eller seks ounce af sveskejuice. En hel granatæble også har mere kalium end en portion kylling, laks, torsk, oksekød, tomater, appelsinsaft, bønner, spinat og mandler. (Se Reference 3)

Forberedelse Metoder

Frøene er den eneste spiselige del af et granatæble. For at forberede dem til at spise, skær granatæble i sektioner, placere hver i en stor skål med vand. Fjern kernerne med fingrene, og kassér svær og aftap vandet gennem en finmasket si. (Se Reference 1) Den kogte frø kan være blandet med salat greens sammen med andre frugter og grøntsager eller føjet til en salsa til at lave en tangy topping til kogt kød eller fisk. Prøv at bruge dem i en vinaigrette eller som en nærende garniture til is, kager eller fløde tærter. Hak frø i en blender eller food processor, så pres væsken til at give granatæble juice, som du kan varme med honning og hvidvin eddike til at lave en glasur for fjerkræ eller fisk. (Se Reference 5)

Kalium og Natrium

Din krop arbejder for at opretholde en stram balance mellem dine niveauer af kalium og natrium. Hvis niveauet af et mineral er høj, det påvirker, hvor meget af andre, vil du nødt til at genoprette balancen mellem de to. Ifølge University of Maryland Medical Center, folk, der spiser primært forarbejdede fødevarer, eller som bruger salt stærkt kan forbruge så meget natrium, at deres kroppe kan mangle den mængde kalium, der kræves. (Se Reference 4) Hvis du er bekymret for, om dine natrium indtag, center din kost på uforarbejdede fuldkorn, magert kød og friske frugter og grøntsager, der er meget kalium, som granatæbler. Vælge lav - eller ingen-natrium konserverede eller tilberedte fødevarer og bruge urter, krydderier eller frugt juice gerne citronsaft i stedet for salt, smag til din mad. (Se Reference 6)

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære