Sund Kost >> Kost

Polyfenoler & Saponiner

Polyfenoler og saponiner er fancy navne for gavnlige stoffer i visse fødevarer for at øge din sundhed og beskytte dig mod specifikke medicinske problemer. Mere vigtigt end at vide, hvad polyfenoler og saponiner er, herunder dem i din daglige kost. At lære, hvilke fødevarer, der indeholder disse vigtige antioxidanter, er det første skridt i at forbedre din samlede kost, sundhed og trivsel.

Kraftfuld Polyphenoler

Polyfenoler er mikronæringsstoffer, i henhold til 2004 en artikel offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition." En 2009 artikel offentliggjort i "Oxidative Medicine og Cellulære Levetid," bemærker, at polyfenoler er også klassificeret som antioxidanter, hvilket betyder, at de kan beskytte din krop mod skader forårsaget af ting som stråling og skadelige patogener. Forbrugende polyfenoler kan også reducere din risiko for at visse sundhedsmæssige problemer på grund af disse antioxidant egenskaber. 2005 artiklen, der er offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition", bemærker, at polyphenoler kan sænke din risiko for hjertesygdomme, visse former for kræft, diabetes og osteoporose.

Kilder af Polyphenoler

Polyfenoler er til stede i en lang række vegetabilske fødevarer, især frugt. Plante-baserede drikke, såsom te, kaffe, juice og rød vin, er også gode kilder af polyfenoler. Grøntsager levering polyfenoler, som ikke tør grøntsager og chokolade. Øge dit indtag af vegetabilske fødevarer er den bedste måde at øge din indtagelse af polyphenoler og høste de ernærings-og sundhedsmæssige fordele, de har at byde på.

Super Saponiner

Saponiner er tøjrens-type forbindelser, der begge har antibakterielle og kræft egenskaber. Efter et 2012-artikel, der er offentliggjort i "Tidsskrift for Biomedicin og Bioteknologi," saponiner har bestemte kemiske strukturer, der hjælper dem med at ødelægge svampe, gær, virus og bakterier, især E. coli. Saponiner har potentiale til at ødelægge kræftceller, også. De forbindelser, der kan også være nyttige i at behandle og reducere risikoen for hjertesygdomme.

Kilder af Saponiner

Som polyfenoler, saponiner er til stede i vegetabilske fødevarer. I henhold til "Håndbog for Vegetabilske Fødevarer Fytokemikalier: Kilder, Stabilitet og Udvinding," soja fødevarer er en af de bedste kilder af saponiner. Bønner og bælgfrugter er en anden fødevare kilde af saponiner, selvom de indeholder mindre end soja. Lima bønner, navy bønner, bønner, kidney bønner, kikærter og grønne ærter er blandt de bedste bælgplanter kilder af saponiner. Hvidløg indeholder også saponiner. I virkeligheden, 2001 en artikel offentliggjort i "Journal of Nutrition", bemærker, at saponiner i hvidløg kan være særligt nyttigt i at sænke kolesterol niveauer, som kan reducere risikoen for hjertesygdomme.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Martin Poole/Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære