Sund Kost >> Ernæring

Hvorfor Er Pizza, Junkfood?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret: November 19, 2018

Amerikanerne spiser i gennemsnit 46 udsnit af pizza per person hvert år, i henhold til MayoClinic.com. Mens pizza kan være sundt, hvis du gør det på den rigtige måde, de fleste af den pizza du køber tæller som junk fødevarer på grund af den høje mængde af raffinerede kulhydrater, fedt og natrium, som det indeholder.

Raffinerede Kulhydrater

Pizza crust er typisk lavet med raffineret mel, som er mel lavet af korn, der har haft deres kim og klid fjernet. Dette sænker mængden af fiber, vitaminer og mineraler i melet, hvilket gør det mindre nærende. 2010 Dietary Guidelines for Americans anbefaler at begrænse forbruget af raffinerede korn og få mindst halvdelen af dit korn portioner hver dag fra hele korn. At spise raffineret korn som dem, der findes i pizza øger din risiko for abdominal fedt, herunder de mere risikable type af abdominal fedt kaldes visceral abdominal fedt, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" i November 2010. Visceral abdominal fedt øger din risiko for type 2 diabetes, hjertesygdom og brystkræft, ifølge Harvard Medical School.

Fedtindholdet

Ost på pizza er højt indhold af mættet fedt, som øger din risiko for højt kolesteroltal og hjertesygdomme. Hver 5-ounce servering af ost pizza indeholder 18.5 gram fedt, eller 28 procent af den daglige værdi for fedt. Mættet fedt udgør ca 6.5 gram fedt, eller 33 procent af DV. Tilføjelse af kød til din pizza vil øge fedt og mættet fedt i din pizza, da kød er en anden vigtig kilde til mættet fedt.

Natrium Indhold

Indtagelse af for meget natrium kan øge din risiko for højt blodtryk. Den gennemsnitlige Amerikanske forbruger 3,400 mg salt hver dag i stedet for opholder sig inden for den anbefalede grænse på 2.300 mg. En 5-ounce skive ost pizza indeholder 675 mg natrium, eller 29% af dit anbefalede salt om dagen.

Overvejelser

Madlavning din pizza dig selv, giver dig mulighed for at styre ingredienser og gøre det sundere. Gør en hele korn tynd skorpe og top det med en lav-natrium tomat baseret sauce sammen med en lille mængde af fedtfattig ost og en stor mængde af grøntsager. Når du bestiller ud, springe den ekstra ost og fede pølse og pepperoni. Spørg i stedet for en hele korn tynd skorpe og ekstra grøntsager.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære