Sund Kost >> Ernæring

Er Pistacienødder en God Kilde til Fiber?

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret December 20, 2018

Den typiske Amerikanske kost lægger vægt på animalsk protein og forarbejdede fødevarer, som begge giver lidt at ingen fiber. Som et resultat, den gennemsnitlige Amerikanske fiber indtag er 14 gram kostfibre om dagen i alt, hvilket er betydeligt mindre end de anbefalede 14 gram per 1.000 kalorier der forbruges, ifølge den Amerikanske Diætetiske Association. De bedste kilder til fiber er uforarbejdede vegetabilske fødevarer, herunder fuldkorn, grøntsager, frugt, bælgfrugter, frø og nødder. Mens pistacienødder — og de fleste andre nødder — er de rigeste i umættede fedtsyrer, protein, vitaminer og mineraler, de giver også nok kostfibre per portion for at kvalificere sig som en god kilde til fiber.

Kostfibre Per Portion

Fødevarer, der indeholder 5 gram fiber eller mere per portion anses for høj i fiber, og kan blive stemplet som en "fremragende kilde" af fiber. En fødevare, der giver mellem 2,5 og 4.9 gram kostfibre per portion betragtes som en "en god kilde" af fiber. "Mere fiber" og "fiber" anvendes for fødevarer, der indeholder 2,5 gram eller mere af tilsat kostfibre per portion. Et standard 1-ounce servering af tør ristede pistacienødder giver 2.8 gram kostfibre.

Pistacie Fiber

Der er to typer af fiber -- Uopløselige fibre, som ikke kan opløses i vand, skynder den transit af materiel gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen. Med tilstrækkelig væske indtag, uopløselige fibre giver også skammel med bulk til at fremme en sund afføring. Opløselige fibre opløses i vand og bliver gel-lignende, giver det mulighed for at binde sig til fedtstoffer og fremme deres udskillelse. Denne egenskab gør opløselige fibre nyttige til at sænke LDL-og total-kolesterol. Opløselige fibre også hjælper med at kontrollere blodsukkeret ved at frigive en madens næringsstoffer langsommere absorption. Alle plante-baserede fødevarer indeholder forskellige mængder af hver type fiber. Som med de fleste nødder, fiber, pistacienødder er for det meste uopløselige forskellige, men de indeholder en lille mængde opløselige fibre.

Anbefalede Indtag

Mængden af fiber bør du spiser hver dag, afhænger af din samlede kalorieindtag, alder og køn, i henhold til Colorado State University Extension. Amerikanske kostråd angive et indtag på 14 gram fibre per 1.000 kalorier der forbruges, svarende til 28 gram fibre om dagen for en 2,000 kalorie diæt. I 2002, the National Academy of Sciences, der er etableret anbefalede daglige fiber indtag retningslinjer, der er baseret på alder, køn, graviditet og amning behov. I henhold til disse retningslinjer, mænd under 50 år bør få 38 gram fibre om dagen, mens mænd over 50 år kun skal 30 gram. Kvinder yngre end 50 kræve 25 gram fibre om dagen, mens dem over 50 år kun 21 gram. Gravide og ammende kvinder bør forbruge 28 gram og 29 gram kostfibre per dag, hhv.

Fordele af Pistacienødder

Ud over at være en god kilde af uopløselige fibre, pistacienødder er en glimrende kilde til hjerte-sunde umættede fedtsyrer, B6-vitamin, thiamin, niacin, kobber og mangan. De indeholder også betydelige mængder af phytosteroler, et stof, der menes at reducere risikoen for hjertesygdomme ved at sænke høje niveauer af skadelige LDL-kolesterol, der ifølge bogen "Wellness-Foods A til Z.", Når de køber pistacienødder i shell, ser for tanke, der er lidt åben, som en lukket shell angiver en umoden, aromafri møtrik.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære