Sund Kost >> Kost

Er Ananas Godt for Bodybuildere?

Skrevet af Mike Samuels; Opdateret November 27, 2018

Når du tænker på en bodybuilding kost, dit sind er sandsynligvis tegnet til kylling bryst, bøf, brune ris og protein shakes, men ananas kunne være en overraskende gavnligt supplement til din madplan. Højt indhold af vitaminer og mineraler, alsidig og velsmagende, ananas har mange fordele for bodybuildere i form af medvirken til muskel vækst og forbedre din opsving.

Kulhydrater

En kop rå ananas stykker indeholder 19.5 gram kulhydrat. Dette svarer nogenlunde til antallet af kulhydrater i en skive fuldkornsbrød eller 1/2 kop havre. Kulhydrater spiller en vigtig rolle i en bodybuilding kost, om du ønsker at tilføje masse eller blive slankere. Din krop har brug for kulhydrater for at vokse og komme sig; selv når du ønsker at tabe fedt og skære dine kulhydrat-indtag, har du stadig brug for nogle kulhydrater i din kost for at bevare muskelmasse, noter ernæringsekspert og bodybuilder Dr. Layne Norton.

Recovery

Ananas er en potent anti-inflammatorisk enzym kaldet bromelain. Dens anti-inflammatoriske egenskaber kan især være en fordel for bodybuildere, skriver ernæringsekspert Monique Gilbert på Bodybuilding.com. Det hjælper med at reducere smerter, ømhed og hævelse, og også støtte i at nedbryde protein-molekyler, som er vigtige, fordi de fleste bodybuilding kost er et højt proteinindhold.

Post-Workout

Som en generel regel, bør du holde sig til mørke frugter som solbær og kirsebær, fordi deres glykæmiske indeks er lavere, efter at styrke coach, Charles Poliquin. Det glykæmiske indeks, der måler, hvor hurtigt visse fødevarer spike dit blod sukker niveauer; at spise fødevarer med et lavere glykæmisk indeks fører til mere stabilt blodsukker og færre energi nedbrud. Den eneste undtagelse til dette er, post-workout om, når du ønsker høj-glykæmiske kulhydrater for at kick-starte din opsving. Poliquin anbefaler at blande en kulhydrat-baserede sports drikke med et højt sukkerindhold frugt som ananas, eller at drikke ananas juice.

Tanker og Overvejelser

Fordi ananas er høj i sukker, den fordøjer hurtigt, så som helst andre end post-workout det er klogt at forbruge fedtstoffer og proteiner sammen med det at bremse fordøjelsen hastighed. Prøv at tilføje en kop ananas til nogle fedtfattig hytteost med mandler og valnødder, eller bland nogle i en chicken stir-fry serveres med nudler eller brune ris. Efter en omgang træning, blend ananas i din protein shake for en protein-og-carb hit, som hjælper med til at fremme muskel opsving.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

ADVERT

Mest populære