Sund Kost >> Ernæring

Gør en Ananas Gøre blodsukker Lavt?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret November 27, 2018

Som en kilde til kulhydrater, for det meste sukker, det er usandsynligt, at ananas kan sænke dit blodsukker. Men, som en frugt, der fordøjer hurtigere end andre, kan du opleve en rebound lavt blodsukker effekt, især hvis du har diabetes. Når det er sagt, hvis du oplever lavt blodsukker efter at have spist ananas, du måske ønsker at rådføre sig med en diætist til at vurdere årsagen og udvikle en personlig kost strategi for at holde blodsukker normalt.

Ananas Ernæring

Som en frugt fyldt med god-for-dig næringsstoffer, ananas gør et sundt supplement til diæt. En kop frisk længdeenhed ananas har 80 kalorier, 22 gram carbs, 16 gram sukker, 2 g fiber og 1 gram protein. En kop dåse ananas pakket i sin egen saft er et lidt højere indhold af kalorier og kulhydrater, med 140 kalorier, 34 gram kulhydrater, 30 gram sukker og 2 g fiber. Ananas, både friske og dåse, er også en god kilde til C-vitamin og mangan. Ifølge American Diabetes Association, ananas giver en sund frugt valg for mennesker med diabetes.

Medium-Glykæmiske Frugt

Hvis du føler dig lidt usikker en time eller to efter at have spist nogle af ananas, der kan være relateret til dens glykæmisk indeks. Det glykæmiske indeks er et værktøj, der måler, hvor kulhydrat-holdige fødevarer, som ananas påvirker blodsukkeret. Fødevarer med et lavt glykæmisk index forårsage en lille, selv stigning i blodsukker, mens fødevarer med et højt glykæmisk indeks forårsager en hurtig stigning, og derefter et fald i blodsukkeret. Ananas er en medium-glykæmiske fødevarer, så det er muligt, at det kan forårsage en svag stigning og fald i blodsukkeret. Dog, diabetikere opfordres til at spise alle frugter, selv dem med en mellemlang-glykæmisk indeks.

Tips til at Spise Ananas

Der er ingen grund til at undgå ananas, selv hvis du tror, at det får lavt blodsukker. For at forhindre et hurtigt fald i blodsukker efter at have spist ananas, kombinere din ananas med andre fødevarer, der kan hjælpe bremse fordøjelsen. For eksempel, kan du blande ananas med græsk yoghurt eller tilføje det til din salat. Spise en kop ananas med et måltid i stedet for af sig selv som en snack kan også langsom fordøjelse til at hjælpe med at forhindre hurtige ændringer i blodsukkeret. Også, være sikker på at holde din del af ananas rimelig, 1 kop friske eller 1/2 kop dåse, der er specielt nyttigt for dem med diabetes. Og holde sig væk fra ananas pakket i tungt sirup til at begrænse tilsat sukker.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære