Sund Kost >> Ernæring

Fysiologiske Fordele ved Gurkemeje

Gurkemeje har en historisk brug i traditionelle Kinesiske og Ayurvediske medicin for at forbedre leverfunktion og mave-tarm problemer. Den primære aktive bestanddele er polyfenol, stoffer kaldet curcuminoids, der har antioxidant og anti-inflammatoriske egenskaber, der kan modvirke udviklingen af inflammatorisk tarmsygdom og fælles betingelser, betændelse-relaterede stofskiftesygdomme og leverproblemer. Men de sundhedsmæssige og fysiologiske fordele ved gurkemeje er noget begrænset af ringe vandopløselighed og lav absorption effektiviteten af curcuminoids.

Gurkemeje Grundlæggende

Gurkemeje er et rhizom, eller underjordisk stængel, Curcuma longa, en ginger familie-relaterede busk, der dyrkes overvejende i Indien, Asien og Afrika. De tørrede jordstængler kan jorden i en gul-orange pulver og bruges som en madlavning krydderi. Gurkemeje bruges også i te og flydende ekstrakter, kapsler, fødevarer, såsom sennep, krydderier som karry og endda som en aktuel pasta til at støtte sårheling. Curcumin er en type af curcuminoid i gurkemeje. Curcumin er der traditionelt anvendes til at behandle sygdomme, såsom gigt, indvoldsorm, leversygdom og amenorré.

Anti-Inflammatory Effects

Den curcumin i gurkemeje generelt en tendens til at undertrykke de processer, der er af betændelse. En undersøgelse offentliggjort i "Alternative Medicine Review" beskriver forbedring af slidgigt i knæ af forsøgspersoner, der modtager 200 mg per dag af curcumin. I denne undersøgelse, curcumin blev kombineret i form af tabletter med phosphatidylcholin, for at forbedre intestinal absorption og effekten af curcumin ' s fysiologiske fordele. En særskilt undersøgelse, der er offentliggjort i "Tidsskrift for Komplementær og Alternativ Medicin" rapporter en reduktion i smerter og ubehag på grund af betændelse i mennesker med irritabel tyktarm har givet en gurkemeje ekstrakt dagligt i otte uger.

Betændelse-Relaterede Stofskiftesygdomme

Fedme, Type 2 diabetes og hjertekarsygdomme er alle betændelse-relaterede lidelser. Hvis du er overvægtig, hvide blodlegemer, der kan infiltrere din fedtholdige væv og producere inflammatoriske stoffer, der igen cirkulerer i blodet. En fornyet undersøgelse offentliggjort i "Annual Review of Nutrition" antyder, at curcumin kan reducere niveauet af inflammatoriske sammensatte produktion i fedtvævet. Curcumin kan også reducere fedt ved at stimulere fedtsyrer, som brænder for energi. Den anti-inflammatoriske virkninger af curcumin i dit væv som følge heraf kan forbedre glucose metabolisme og hjælp til at forhindre, at arterie sygdom.

Leveren Fysiologi

Specialiserede leveren celler, der kaldes stellate celler spiller en vigtig rolle i den måde, leveren reagerer på skade eller personskade. Stellate celler kan være kronisk aktiveret af fedtophobning i leveren, og at de er aktiveret stellate celler, der producerer farligt fiber proteiner, der i sidste ende kan forårsage skader, der fører til skrumpelever. Den aktivitet af et anti-inflammatorisk protein kaldet PPAR gamma er stærkt reduceret i aktiveret stellate celler, hvilket øger leverbetændelse. Curcumin kan falde leverbetændelse ved at stimulere PPAR gamma aktivitet, som forårsager stellate celler til at relatere til en ikke-aktiv, inaktiv tilstand, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Endokrinologi."

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

Foto Credits

ADVERT

Mest populære