Sund Kost >> Kost

Fosfor Diæt Ideer

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Hvis du har en nyresygdom, vil din læge eventuelt anbefale dig at gå på en fosfor-diæt, der kun giver dig mulighed for at forbruge mellem 800 og 1.000 mg fosfor pr dag. Efter denne type kost, der gør det mindre sandsynligt, at dine nyrer er faldende evne til at behandle fosfor vil medføre knoglesygdom. Det kan dog være vanskeligt at begrænse fosfor i din kost, fordi så mange fødevarer, der indeholder denne vigtige næringsstoffer.

Protein

De fødevarer højeste proteinindhold har en tendens til at være høj i fosfor så godt, så begrænse protein forbrug til .8 gram per kilo kropsvægt. Undgå indmad, fisk, rogn, sardiner, karper, østers, krebs, polluck og sandart. Opt for små mængder af æg, kylling, svinekød, oksekød eller andre typer af fisk og skaldyr. Vegetariske proteinkilder er lettere for dine nyrer for at behandle. Selv om vegetariske proteinkilder som ærter og bønner er højt fosfor, de indeholder phytates at begrænse optagelsen af fosfor, reducere deres indvirkning på de niveauer af fosfor i blodet. Men de er højt kalium, så personer med nyresygdom bør kun indtage en portion per dag for disse fødevarer. Forbruge nødder og frø i begrænsede mængder.

Mejeri

Mælk, yoghurt, budding, hytte ost, hård ost, creme, creme suppe og is er alle højt fosfor, så begrænse disse fødevarer til en portion per dag. Du kan bruge en lille mængde af fløde ost i stedet for andre typer af ost og bruge ris, mælk eller ikke-mejeri flødekande i stedet for mælk. Til dessert, overveje, sherbert i stedet for frossen yoghurt eller is.

Frugt og Grøntsager

De fleste frugter og grøntsager, der er egnet til en fosfor-diæt, så disse skal udgøre mindst halvdelen af den mad, du indtager. Grøntsager, at begrænse eller undgå omfatte græskar, ærter, pastinak, majs, søde kartofler, champignon, artiskokker, broccoli, asparges og spinat. Selv om tomater er ikke høj i fosfor, de er højt kalium så begrænse disse til en portion per dag.

Korn

Hurtig brød, pandekager, vafler, cornbread, kiks og muffins kan også være høj i fosfor. Fuldkorn, herunder havregryn og klid korn, er høj i fosfor, men du kan bruge dem i begrænsede mængder, da de indeholder phytates at begrænse fosfor absorption. Du kan forbruge raffineret korn som hvide ris, pasta, hvidt brød, korn og kiks, samt engelske muffins, bagels, hvid middag ruller og croissanter.

Overvejelser

Spise en bred vifte af fødevarer, for at maksimere dit indtag af næringsstoffer, koncentrerer sig hovedsagelig om friske, hele fødevarer i stedet for forarbejdede fødevarer, som indeholder undertiden tilsat fosfor. Bouillon-baserede supper og salater lavet med lav-fosfor grøntsager og små mængder af bønner, kød, fisk eller fjerkræ, der er gode muligheder for folk med en lav-fosfor kost. Hvis du vil have en godbid, kan du prøve frosne frugter dukker, hard candy, vingummitoppe, ikke-cola sodavand, sorbet eller jelly beans. Undgå chokolade, cola og karamel. Dialyse-og fosfat-bindende medicin kan også hjælpe dig med at holde din fosfor på et sundt niveau.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære