Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fosfor Godt For?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

Selv om det måske ikke få så meget tryk som calcium, fosfor, der er den anden mest almindelige mineral i kroppen. De fleste af kroppens fosfor butikker, eller omkring 85 procent, som er fundet i dine knogler og tænder, som de hjælper med at holde stærke. Dog, dette mineral, der findes i korn, mælk og andre protein-rige fødevarer, spiller også andre vigtige roller i kroppen.

Nyrefunktion

Fosfor hjælper dine nyrer filtrerer affald, der skal udskilles. Men, hvis du har nyre-problemer, du muligvis er nødt til at begrænse mængden af fosfor, du bruger, da dine nyrer fungerer muligvis ikke godt nok til at fjerne ekstra fosfor fra dit blod. Din læge kan ordinere medicin kaldet fosfat bindemidler at hjælpe med at begrænse dette problem, hvis du har en kronisk nyresygdom.

DNA-Dannelse

Din krop ikke kunne danne DNA til at gemme dine genetiske oplysninger, hvis du ikke spiser nok fosfor. DNA består af lange kæder af molekyler, og består af en blanding af fosforsyre, nitrogen-holdige baser og sukker. Da din DNA er inkluderet i næsten alle dine celler, du har brug for fosfor for at skabe nye celler og reparere væv skader.

At Opretholde Syre-Base Balancen

Fosfor fungerer som en buffer, for at holde din krops pH bliver for højt eller for lavt. Selv små variationer i kroppens pH kan forårsage uønskede virkninger. For eksempel, hvis kroppen bliver for sur, proteiner og enzymer, der kan blive ødelagt, at det påvirker din krops evne til at fungere, og potentielt forårsage død.

Nerve-og muskelfunktion

Indtager den anbefalede mængde af fosfor, der vil hjælpe med at sikre ordentlige nerve-og muskelfunktion. Fosfor arbejder med calcium til at hjælpe dine muskler kontrakt og holde dit hjerte slå regelmæssigt. Dette mineral spiller også en rolle i overførslen af nerveimpulser, der sender signaler til din hjerne til at fortælle det, når det er nødvendigt at reagere på eksterne stimuli.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære