Sund Kost >> Sunde Måltider

PH Niveauer af Æble, Appelsin, Grape & Tranebær Juice

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret November 27, 2018

Berømtheder og andre sundheds-bevidste mennesker ofte fremme fordelene ved at følge en basisk kost baseret på pH af fødevarer, der hævdede, at det som et universalmiddel til alt fra kræft til hjertesygdomme. Om denne type kost, der faktisk lever op til den hype har endnu at blive bestemt af det videnskabelige samfund. Men når det kommer til drikkevarer, er det blevet fastslået, at drikkevarer med en pH-værdi på mindre end 4 kan være skadelige for tænderne, i henhold til en 2016 undersøgelse i Journal of the American Dental Association.

Frugt Juice pH-Niveauer

Æbler, appelsiner, druer og tranebær er alle moderat sure. Tranebær juice er den mest sure, med en omtrentlig pH-værdi på 2,3 til 2,5. Druesaft har en pH-værdi på 3,3; apple juice har en omtrentlig pH-værdi på mellem 3.35 og 4; pH appelsinjuice spænder fra 3,3 til 4,2.

Dental Sundhed og pH-Niveauer

Ifølge Journal of the American Dental Association, den stigning i forbruget af frugt, juice og andre syreholdige drikke er menes at være den hyppigste årsag til dental erosion i børn og unge. Den kritiske faktor for en væske er erosive kapaciteter er pH-værdi, ifølge forskerne. Fordi noget med en pH-værdi på mindre end 4 betragtes som potentielt undergravende, æble, orange, grape og tranebær juice alle kan potentielt bidrage til huller i tænderne, hvis de indtages regelmæssigt.

Den Basiske Kost

Hvad kan helt sikkert siges til fordel for den basiske kost er, at det fremmer forbruget af kategorisk, at sunde fødevarer – frugt, grøntsager, nødder og frø. Men der er en masse af fødevarer, der betragtes som syre-dannende, at basisk kost anbefaler, at undgå eller spise i små mængder. Disse fødevarer indeholder nogle sure frugter og grøntsager, kød og fisk, mejeriprodukter og æg, samt visse nødder, frø og olie. Mange af disse er sunde fødevarer, der bør være en del af en afbalanceret kost. Som for at drikke juice om kost, æble, druer og appelsin juice anses for svagt alkalisk fødevarer, men tranebær juice er kategoriseret som moderat syre-dannende.

Bedre Muligheder

Der er intet galt med et glas juice hver nu og da, men på grund af sit syreindhold det bør indtages i moderate mængder. Juice er også høj i sukker. Selv om de er naturlige sukkerarter, de har de samme virkninger som en raffineret sukker i sodavand og andre sødede drikkevarer. Det er bedre at spise friske, tørrede frugt end at drikke juice, fordi sukker er mindre koncentreret. Også, frugter er rige på fibre, som hjælper med at mægle virkningerne af sukker på blodsukkeret.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta, GA. Hun modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland, og hun er certificeret personlig træner, fitness ernæring specialist, og yogalærer. Hun har skrevet til forskellige online-og trykte publikationer, herunder Livestrong.com, SFGate, Healthfully, og Chron.com. Besøg forfatteren på www.JodyBraverman.com.

ADVERT

Mest populære