Sund Kost >> Kost

Er Kakifrugter Nærende?

Mildt sweet orange frugter, der er formet som tomater, sharonfrugter er hovedsagelig tilgængelig i løbet af efteråret sæson. Sorter omfatter et ikke-astringerende og ofte spises rå, og en, der er astringerende og normalt anvendes i kogte fødevarer, da det kan have en bitter smag. Disse frugter er nærende, indeholder fibre og en række vitaminer og mineraler.

Makronæringsstoffer

Hver kaki indeholder 118 kalorier, 1 gram protein, 0.3 gram fedt og 31.2 gram kulhydrater, herunder 6 gram fiber. Dette er 24 procent af den daglige værdi af 25 gram fibre om dagen for mennesker, der følger en 2,000 kalorie diæt, hvilket gør kakifrugter en glimrende kilde til denne vigtige næringsstoffer. At få tilstrækkeligt med fibre i din kost hjælper med at sænke din risiko for sundhedsmæssige betingelser, herunder diverticulosis, hjertesygdomme, forhøjet kolesterol, forstoppelse og diabetes. Fiber er også meget mættende, hvilket gør det nemmere at holde fra at overspise.

Vitaminer

Kakifrugter er en fremragende kilde til vitamin A, med hver frugt giver 2,733 internationale enheder, eller 55 procent af den daglige værdi af dette vitamin er vigtige for et godt syn, immunforsvaret og celledeling. Hver frugt indeholder også 12.6 milligram C-vitamin, eller 21 procent af DV; 0.17 milligram vitamin B-6, eller 8 procent af DV, og mindre mængder af folat og vitamin E og K.

Mineraler

Selvom det ikke er en væsentlig kilde af essentielle mineraler, hver kaki indeholder 270 milligram af kalium, eller 8 procent af DV, samt mindre mængder af jern, fosfor, calcium og magnesium. Kalium hjælper med at kontrollere dit blodtryk og er involveret i fordøjelsen og hjerte, nerve-og muskelfunktion.

Potentielle Sundhedsmæssige Fordele

Udover at være nærende, spise kakifrugter kan have visse sundhedsmæssige fordele. Indledende forskning offentliggjort i "Fremskridt inden for Gartneri Videnskab" i 2008 viser, at spise kakifrugter kan hjælpe til at begrænse åreforkalkning. Kaki forbrug kan også sænke din risiko for kræft, hjertesygdom, forhøjet blodtryk og sukkersyge på grund af frugtens høje antioxidant og tannin indhold, og astringerende sorter har større virkning end ikke-astringerende sorter, ifølge en anden artikel i samme nummer af "Fremskridt inden for Gartneri Videnskab." Undersøgelsens forfattere bemærker også, at kakifrugter synes at begrænse tømmermænd symptomer ved langsommere absorption og metabolisme af alkohol.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære