Sund Kost >> Kost

Er Pepperoni I Skiver Sundt?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Pepperoni i skiver tilføje smag til en skive pizza, men de er ikke en nærende topping. Det saltede kød har et højt indhold af mættet fedt og natrium, og det indeholder protein, men det gør ikke levere store doser af essentielle næringsstoffer. En lejlighedsvis servering af skiver pepperoni vil ikke skade dit helbred, men regelmæssigt spiser den mad, der kan bidrage til negative sundhedsmæssige konsekvenser.

Fedt

En 1-ounce servering af pepperoni indeholder 12 gram fedt, hvoraf 4 gram mættet. Mættet fedt kan forårsage usund vægtøgning, og regelmæssigt at indtage for meget af det usunde fedt kan bidrage til, at kroniske helbredsproblemer. Store mængder af mættet fedt forårsager din skadelige LDL-kolesterol til at stige, mens også forårsager din gavnlige HDL-niveauet til at falde. Over tid, dette kan føre til hjertesygdomme. For meget mættet fedt kan øge din risiko for Type 2 diabetes, depression, kognitiv tilbagegang, og infertilitet som ifølge Harvard School of Public Health.

Natrium

Pepperoni indeholder 463 mg natrium pr 1-ounce servering. Du har brug for små mængder af natrium for den korrekte funktion af dine nerver og muskler, men for meget salt kan medføre forhøjet blodtryk og væskeophobning. Ved regelmæssigt at indtage store mængder af natrium hæver dine chancer for hjertesygdomme og slagtilfælde. Raske voksne bør begrænse natrium indtag til 2.300 mg eller mindre om dagen, og personer med hjertesygdom bør ikke indtager mere end 1.500 mg i døgnet.

Nitrat

Helbredt og forarbejdede kød, som pepperoni, der normalt indeholder nitrater. Nitrat hjælpe med at bevare fødevarer og tilføje smag til kød. Nitrat kan også forhindre vækst af skadelige bakterier. At indtage store doser af nitrat kan forårsage methemoglobinemia, en form for anæmi, der forhindrer, at dit hæmoglobin fra transporterer ilt, ifølge University of Minnesota. Fordelingen af proteiner i kød, som årsager til at danne nitrosaminer, kan øge din risiko for visse typer kræft.

Sundere Serverer Tips

Vælger tyrkiet med pepperoni i stedet for traditionelle versioner. En 1-ounce servering af tyrkiet pepperoni indeholder kun 3,5 gram fedt, hvoraf 1.1 gram er mættet. Mens det indeholder mindre fedt, tyrkiet, pepperoni indeholder mere natrium med 557 milligram per portion. Tyrkiet pepperoni, kan du mindske dit indtag af sundhedsskadelige mættede fedt, men du bør stadig begrænse, hvor meget du spiser for at holde dine natrium indtag lave.

Find sundere kød-erstatninger. Prøv Canadiske bacon, som indeholder omkring 2 gram fedt og 363 mg natrium. Strimlet-hvid-kød, kylling indeholder kun lidt natrium eller mættet fedt og kan erstatte pepperoni på pizza eller pasta salater. Magert oksekød eller svinekød er velsmagende på pizza, og der er normalt lavere i fedt og natrium end pakket pepperoni.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære