Sund Kost >> Kost

Hvad Er Pebermynte Olie Godt For?

Når du tror, pebermynte aroma, en favorit is, tyggegummi og tandpasta kan komme til at tænke. Foruden dens brug i sådanne produkter, pebermynte planten og dens aromatiske olie, der også har en lang historie i traditionel urtemedicin, i Dag, moderne forskning tyder på, at pebermynte olie kan være et effektivt middel til flere sundhedsmæssige problemer.

Pebermynte Olie

Den flygtige olie, der er udvundet fra pebermynte plante, Mentha piperita, indeholder mere end 100 forskellige komponenter. Men Dens vigtigste ingredienser er menthol og flere kemiske varianter af menthol, som er i høj grad ansvarlig for sin aroma og sin skarp smag. Når teststoffet appliceres anvendes, pebermynte olie, der har en bedøvende effekt, en egenskab, som har ført udøvere af traditionel medicin til at bruge det for hudirritationer og som en del af brystet gnider til at lette symptomer på luftvejslidelser. Som et traditionelt middel, pebermynte kan også spises til at lette fordøjelsesproblemer, hovedpine, menstruationssmerter og angst.

Effekter

Menthol i pebermynteolie har flere virkninger på din krop, ifølge eksperter ved Harvard University. Det blokerer strukturer i cellemembranerne, der kaldes calcium-kanaler, som tillader, at mineralet calcium til at komme ind i cellerne. I muskelceller, pebermynte blokerer calciumkanaler i sådan en måde, at gøre musklerne slappe af. Dette kan forklare den beroligende virkning af pebermynte på mave-tarmkanalen, hvor det kan undertrykke kvalme, men hastighed tømning af mave. Pebermynte olie kan også have en naturlig antioxidant egenskaber, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Antioxidanter beskytter dig mod de skadelige virkninger af frie radikaler, kemikalier, er fremstillet som biprodukter af fordøjelsen eller eksponering for miljømæssige toksiner.

Forskning

Klinisk forskning tyder på, at pebermynte olie, der kan hjælpe med at lindre symptomer af flere gastrointestinale lidelser, herunder Irritabel Tarm Syndrom, eller irritabel tyktarm. I en undersøgelse offentliggjort i Maj 2010 nummer af "Digestive Diseases and Sciences," personer med irritabel tyktarm, der forbruges kapsler, der indeholder pebermynte olie til otte uger oplevet en betydelig forbedring i deres symptomer, sammenlignet med placebo-gruppen. I et laboratorium undersøgelse af pebermynte olie ekstrakter og kræft, som er offentliggjort i Marts 2011 udgave af "International Journal of Toxicology," forskere har rapporteret, at olie betydeligt langsommere vækst og i sidste ende kostet seks forskellige typer af kulturperler menneskelige kræftceller. Hertil kommer, Memorial Sloan-Kettering rapporter om, at stoffer, pebermynte olie, kan yde beskyttelse mod de skadelige virkninger af flere kræft-fremkaldende stoffer. Dokumentation for, at pebermynte olie kan have anti-cancer virkninger er lovende, men kliniske forsøg med forsøgspersoner er nødvendig for at bekræfte denne mulighed.

Hvordan Man Bruger

Pebermynte olie, der er tilgængelig på de fleste helsekost butikker, som regel i form af tabletter eller kapsler. Selv om der generelt anses for at være sikker og uden væsentlige bivirkninger, må du ikke tage pebermynte olie, hvis du har gastroøsofageal refluks sygdom, eller GERD, fordi olien kan forværre symptomer ved at afslappe de muskler, der adskiller din spiserøret og maven. Olien kan også interagere med visse lægemidler, herunder immunosuppressive lægemidler, lægemidler, der reducerer mave syre, diabetes medicin, og medicin, anvendes til behandling af højt blodtryk. Du må ikke tage pebermynte olie, hvis du er gravid, fordi dens sikkerhed under graviditet er ikke blevet etableret. Diskutere pebermynte olie med din læge for at afgøre, om det kunne være nyttigt for din situation.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære