Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Pektin Sikkert for Vegetarer?

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret: 06 December, 2018

Pektin er et naturligt forekommende, vand opløselige fibre findes primært i skrællen og hud af frugt og visse grøntsager. Pektin er aldrig spist på sin egen, selvom det er en meget almindelig fortykkelsesmiddel i dåse eller rystet fødevarer, herunder hjemmelavet syltetøj. Fordi pektin er ikke afledt af kød eller animalsk oprindelse, der bør ikke være nogen etisk eller ernæringsmæssige konflikter for vegetarer, der ønsker at medtage det i deres kost. Men der er stadig et par grunde, du måske ikke ønsker at spise fødevarer, der er almindeligvis lavet med pektin.

Tip

En modificeret form for citrus pektin er undertiden opfattes som et supplement. Men dets sikkerhed og virkning i flere foreslåede bruger har endnu ikke endeligt påvist i kliniske forsøg.

Ser Ud til Look-Alikes

Mens pektin er en meget almindelig vegetar-venligt fortykningsmiddel til konserves, syltetøj, gelé og lignende, en anden fælles fortykningsmiddel ikke er så venlige at en vegetarisk kost: gelatine. Gelatine er afledt af hud, brusk og knogler fra dyr. Så hvis spise vegetarisk er vigtigt, at du altid tjekke din mad etiketterne omhyggeligt.

Hvis Du Har Majs Allergi

Hvis du tilfældigvis har majs allergi, pektin – og alle fødevarer, der er fremstillet med pektin, som kan være farlige for dig. Det er fordi, kommercielt tilgængelige pektin ofte indeholder majs-baseret dextrose eller dextrin som en stabilisator. Hvis du er shopping for kommercielt fremstillede fødevarer, der bruger pektin, som er en ingrediens, som du sandsynligvis ikke vil se dextrose eller dextrin på etiketten, fordi de er betragtet som en "ingrediens i en ingrediens," hvilket betyder, at producenter ikke er forpligtet til at liste dem på etiketten.

Advarsel

Hvis du er allergisk over for frugter, der er almindeligt brugt til at gøre pektin – især citrusfrugter – holde sig til kilder af pektin at annoncere, hvilke frugter de er lavet med.

Tip

Ud over at være opført på etiketterne på fødevarer som "pektin," stoffet kan være anført som E440.

Den Ernæringsmæssige Værdi af Pektin

Når det kommer til ernæring, pektin ' s kendetegn er dens høje fiberindhold, en enkelt pakke af de tørrede pektin mix indeholder 17 procent af det anbefalede daglige indtag af fiber. Det indeholder også 8 procent af den anbefalede indtag af jern og meget begrænsede mængder af calcium, kalium, magnesium, fosfor og natrium. Med det sagt, pektin er så fortyndet i ethvert parti af konserves, at du er nødt til at spise uhyrlige mængder mad til at tage i den ernæringsmæssige værdi af en hel pakke af pektin-mix, så i praksis, dens ernæringsmæssige bidrag er minimal i bedste fald.

Fødevaresikkerhed i Dåse Varer

Uanset deres indhold af pektin, undgå at spise noget konserves, der er dårligt forseglede, der viser, mug, der har en "off" smag eventuelt angivelse af gæringen, eller der er gemt i en beskadiget krukke eller kan. Dette gælder både hjemmelavet syltetøj og kommercielt tilgængelige produkter. Det er værd at bemærke, at mens strenge sikkerhedsforanstaltninger er på plads for at holde kommercielt gjort dåse eller rystet fødevarer, sikker, sikkerhed, hjemmelavede syltetøjer, afhænger udelukkende af den omhu, som kræves af den person, der udfører konservering.

Tip

Flittige hjem konserveringsmidler bruge testet opskrifter, der er vist til at opretholde den rette pH-værdi for fødevaresikkerhed og mærke deres produkter med omhu, herunder den dato, de krukker, som var forseglet. Selv om der, i teorien, hjemmelavet syltetøj fortsat bør være godt på ubestemt tid, hvis det er ordentligt forseglet, deres smag vil ændre sig over tid. Som en generel regel, henkogt frugt er det bedste, der forbruges inden for et år.

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære