Sund Kost >> Ernæring

Ærter Og Hjernen Kemikalier

Ærter giver masser af ernæringsmæssige værdi -- grønne ærter og flækærter kommer læsset med mangan og jern samt protein og kostfibre. De støtter også hjernens funktion. Næringsstoffer i ærter hjælpe dig med at gøre en række af hjernen kemikalier, herunder neurotransmittere -- en type af kemiske, der er involveret i nerve kommunikation -- og hormoner, der regulerer hjernens aktivitet.

C-Vitamin

Grønne ærter, men ikke flækærter, har en effekt på hjernen kemisk produktion på grund af deres C-vitamin indhold. Du har brug for C-vitamin til at gøre noradrenalin, en type af neurotransmitter. Noradrenalin virker som en stimulans-det øger din puls og øger blodtryk -- og det er også støtte i hukommelsen dannelse. En 1-cup portion grønne ærter indeholder 58 milligram C-vitamin, hvilket er 77 procent af den daglige anbefalede daglige dosis, eller RDA, for kvinder og 64 procent for mænd. Flækærter, i kontrast, giver en sølle 0.8 mg C-vitamin per portion.

Vitamin B-6

Peas' - vitamin, B-6 indhold påvirker hjernen kemikalier. Som vitamin C, vitamin B-6 hjælper dig med at gøre noradrenalin. Det hjælper dig også med at gøre dopamin-et signalstof, der er involveret i hjernens belønning center og forbundet med følelser af glæde-og serotonin, en neurotransmitter er nødvendige for humør regulering. Hertil kommer, vitamin B-6 hjælper dig med at lave gamma-aminosmørsyre, et kemisk stof i hjernen, der kæmper med angst. En kop grøn ærter giver 245 mikrogram vitamin B-6 eller 19 procent af ADT. Flækærter tilbyder mindre vitamin B-6 pr servering -- 94 mikrogram, eller 7% af ADT.

Pantothensyre

Ærter " pantothensyre indhold, der gavner din hjerne. It-hjælpemidler i produktionen af acetylcholin, en neurotransmitter, der hjælper med at regulere din hjerne aktivitet under søvn. Det hjælper dig også med at producere melatonin, et hormon i din hjerne, der styrer din daglige søvn-vågne cyklus. At opretholde en sund melatonin niveauer har andre gavnlige effekter, fordi det spiller en rolle i kvinders reproduktive sundhed og støtter immunforsvaret. Flækærter tilbyder 1.17 mg pantothensyre pr kop -- 23 procent af dit daglige RDA-mens grønne ærter indeholder 0.15 mg, eller 3 procent af dit daglige behov.

Forbruge Mere Ærter

Brug grønne ærter " naturligt frisk smag til din fordel ved at tjene dem dampet -- blot kog til de er netop møre, og så er sæson din side skål med hakket mynte eller basilikum og friskkværnet sort peber. Tilføje en håndfuld grønne ærter til dine foretrukne supper eller gryderetter, eller kombinere dem med quinoa, hakkede dampet asparges og friske urter til en mættende salat. Brug flækærter til at lave hjemmelavet ærtesuppe, eller bruge kogte flækærter at gøre ærten "hummus," en sund dip til grøntsager eller spredes til hele korn crackers.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • Martin Poole/Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære