Sund Kost >> Sunde Måltider

Jordnøddesmør Ingredienser og Næringsstoffer

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 21, 2018

Den vigtigste ingrediens i jordnøddesmør er knuste jordnødder. Olie er tilføjet for at give det en glat, cremet tekstur, men nogle olier er bedre end andre. Honning, sirup eller sukker hjælpe med at tilføje et strejf af sødme til peanut butter. Hvis jordnødder er ikke saltet, saltet kan tilføjes som et sidste ingrediens for at tilføje mere smag. Lav din egen peanut butter i hjemmet med disse enkle ingredienser. På denne måde kan du kontrollere mængden af sukker og salt i din mad.

Kalorier og Protein

Jordnøddesmør er høj i kalorier, hvilket giver omkring 95 kalorier pr 1-spsk servering. Kalorier kan variere lidt afhængigt af mærke og portionsstørrelse. Kontrollér mærkaten på din foretrukne mærke af peanut butter til at bestemme den rigtige portionsstørrelse. Peanut butter er rig på protein. Du har brug for protein til væv reparation og muskel vækst. Hvert gram protein indeholder 4 kalorier, ifølge Institute of Medicine. Din kost bør bestå af 10 til 35 procent protein. Hvis du følger typisk en 2,000 kalorie diæt, er du nødt 50 til 175 gram protein. Denne servering af peanut butter giver ca 3 1/2 gram protein, eller om 13 kalorier fra protein.

Kulhydrater og Fedt

Jordnøddesmør indeholder en lille smule mindre end 4 gram kulhydrat og ca 8 gram fedt pr 1-spsk servering. Det svarer til omkring 15 kalorier fra kulhydrater, da kulhydrater giver 4 kalorier per gram. Fedt giver ca 68 kalorier, fordi fedt har 9 kalorier per gram. Kulhydrater nedbrydes til glukose under fordøjelsen. Glukose eller blodsukker, brændstoffer hver eneste celle i din krop, herunder hjerneceller.

Desuden, du har brug for noget fedt i din kost for at give vitaminer A, D, E og K til at absorbere korrekt, og for at hjælpe med hormon sekretion. Din kost bør have 45 til 65% kulhydrater og 20 til 35 procent fedt. Et gennemsnit 2,000 kalorie diæt, kræver 225 325 gram kulhydrater og 44 78 gram fedt.

E-Vitamin

Jordnøddesmør er høj i vitamin E. Denne stærke vitamin virker som en antioxidant i dit system, ved at slippe af med skadelige frie radikaler. Når du har en høj mængde af frie radikaler i dit system, cellerne bliver beskadiget, og din risiko for kronisk sygdom går op. Derudover, E-vitamin spiller en rolle i det normale immunforsvar, genekspression og cellulære kommunikation. Som en voksen, du har brug for 15 milligram E-vitamin hver dag, Kontoret for Kosttilskud rapporter. 1 spiseskefuld servering af jordnøddesmør er omkring 2,5 milligram E-vitamin, eller omkring 15% af dit daglige behov.

Niacin

Jordnøddesmør indeholder 2,5 mg, niacin, vitamin B3, som er mere end 15 procent af dit daglige behov. Du har brug for niacin til at metabolisere energi fra den mad, du spiser, og for at opretholde en sund hud og normal nervefunktion. Kvinder har brug for 14 mg niacin hver dag, men mænd kræver 16 mg, bemærker, MedlinePlus.

Tilsat Sukker

De fleste mennesker tror, af peanut butter som mere salt end sød, men mange mærker tilføje sukker til deres krukker. At sukker kan være melis hvidt sukker, rørsukker sirup, agave eller kokos palmesukker, men det hele tilføjer kalorier og ændringer smagen af det endelig produkt. Krydret sorter som kanel eller chokolade peanut butter har ofte endnu mere tilsat sukker. Når du er på shopping, skal du sørge for at tjekke ingrediens etiketter til at gøre sikker på, at du køber en jordnøddesmør uden tilsat sukker. Den sundeste peanut butters indeholder kun jorden peanuts, eller knuste jordnødder med en lille mængde af tilsat salt efter smag.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære