Sund Kost >> Kost

Er Paleo Kost er Godt for Løbere?

Teorien bag Paleo kost er, at den typiske Vestlige kost har ændret sig meget i de sidste 10.000 år, og folks kroppe er ikke designet til at spise på den måde. Tilhængere af Paleo kost anbefale at gå tilbage til, hvordan mennesker spiste oprindeligt med fokus på naturlige fødevarer som kød, fisk, grøntsager, nødder og bær. Som en runner, det kan være verdener væk fra din nuværende kost af pasta, müsli barer, energi gels og frugt, men et skifte til Paleo kost kan øge din energi niveauer og resultater og hjælpe dig med at sætte nye personlige rekorder.

Paleo Grundlæggende

Paleo diæt er centreret omkring at spise fødevarer i en naturlig, uforarbejdet tilstand. Ifølge ledende Paleo-ekspert, Dr. Loren Cordain, din kost bør være baseret på græs-fodret kød, fisk og skaldyr, friske frugter og grøntsager, æg, nødder, frø og sunde olier. Nogle udskiftninger kan foretages-for eksempel, hvis du ikke kan kilde græs-fodret med kød, eller købe nogle af dine frugter og grøntsager, frosne -- men på den helhed, disse er fundamentet for Paleo plan. Korn, bønner og bælgfrugter, raffineret sukker, forarbejdede fødevarer, kartofler, vegetabilske olier og mejeriprodukter er strengt off-grænser, når de spiser Paleo-style.

Ernæringsmæssige Behov i Løbere

Atleter, som løbere har brug for en overvejende kulhydrat-baserede kost, ifølge den amerikanske Anti-Doping Agency. Dette betyder, at der i mindst 50 procent af dine kalorier fra kulhydrater, dog ideelt dette tal skal være tættere på 60 til 70 procent. Dette afhænger af, hvor meget motion du gør, men jo længere din træning tid, jo flere kulhydrater du har brug for. En sprinter, for eksempel, ville have færre kulhydrater end en ultra-marathon runner. Mens den Paleo kost er strengt taget ikke en low-carb plan, de fleste Paleo fødevarer tendens til at være højere i protein og fedt og lavere i kulhydrater, hvilket betyder at det kan være en kamp for at få så mange kulhydrater som du har brug for.

Tweaking Paleo Kost

I "Paleo Kost for Sportsfolk," Cordain bemærker, at fordi uddannelse for udholdenheds sportsgrene såsom løb, stiller store krav til kroppen, en streng Paleo kost kan gøre det svært at komme sig ordentligt. Foretage små ændringer i retningslinjer for at passe din træning tidsplan og krav. Du ønsker måske at inkludere frugt juice eller kulhydrat-baserede sports drikkevarer som en måde at øge dit carb indtag omkring træning eller løb, for eksempel. Ligeledes, at skære ned på et højere proteinindhold og et højere fedtindhold fødevarer som kød, fisk, æg, og nødder, der vil tillade dig at indtage flere kulhydrater. At skifte fra lav-carb grøntsager som broccoli, asparges og grønkål, at højere-carb dem, såsom squash, søde kartofler og pastinakker er også en nem måde at støde dine kulhydrater.

Konklusioner

En streng Paleo kost kan være svært at holde sig til, og hvis du er vant til en høj-kulhydrat kost, kan du finde overgangen vanskelig at foretage, og lider af en mangel på energi. For at støtte din kører bestræbelser, ernæringsekspert og Paleo coach Neely Quinn anbefales at spise mindst 100 gram kulhydrat pr dag, plus en ekstra 50 gram for hver time af den uddannelse, du gør, og også at sikre, at du spiser nok samlede kalorier til at understøtte performance og recovery.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

Foto Credits

  • Thomas Northcut/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære