Sund Kost >> Ernæring

Gør Ovo Vegetarer Får Nok B12?

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

De mere restriktive din kost er, jo mere vanskeligt bliver det at opfylde alle dine næringsstof behov. Ovo-vegetarer, som spiser æg, men udelade alle andre animalske fødevarer som kød og mejeriprodukter, er en større risiko for lav vitamin B-12 niveauer og vitamin B-12 mangel end ikke-vegetarer. Dette skyldes, at naturlige fødevarer, kilder til vitamin B-12 er begrænset til animalske fødevarer. Mens nogle ovo-vegetarer kan få nok B-12, hvis deres kost indeholder vitamin-berigede fødevarer, andre kan ikke.

Funktioner

Din krop bruger vitamin B-12 til at skabe røde blodlegemer og syntetisere DNA og RNA, kroppens genetiske materiale. Vitamin B-12 er især vigtigt at beskytte din nerve celler og giver dit nervesystem til at fungere ordentligt. Metabolismen af kulhydrater til glukose, som er en del af den proces, som du kan få energi, er også baseret på tilstedeværelsen af tilstrækkelige mængder af vitamin B-12 i kroppen.

Tegn på Mangel

Vitamin B-12 mangel er ikke ualmindeligt i vegetarer, selv om de er tegn på en mangel kan ikke tilgængelig for tre til 10 år efter indtag af næringsstoffer er faldet. Symptomer på en vitamin B-12 mangel, diarré eller forstoppelse, træthed, svimmelhed, manglende energi, tab af appetit, koncentrationsbesvær, bleg hud og åndenød. Hvis venstre ubehandlet, vitamin B-12 mangel kan forårsage uoprettelige nerveskader præget af depression, tab af balance, følelsesløshed og prikken i ekstremiteterne og forvirring.

Vegetariske Kilder til Vitamin B-12

Mens æg indeholder vitamin B-12, nr vegetabilske fødevarer, der naturligt indeholder vitamin. En enkelt røræg tilbyder omkring 0,5 mikrogram vitamin B-12 -- kun 2 procent af en voksen persons daglige behov på 2,4 mikrogram. Nogle vegetabilske fødevarer, såsom soja drikkevarer, ris drikkevarer, ernæringsmæssige gær og klar til at spise morgenmadsprodukter, er beriget med vitamin B-12 og kan indeholde alt mellem 1 og 6 mikrogram, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics. Hvis en ovo-vegetar spiser nok af disse fødevarer, kan han være i stand til at opfylde sine vitamin B-12 behov, uden tilskud.

Tilskud

Vitamin B-12 tilskud kan være nødvendige for ovo-vegetarer, der ikke spiser en bred vifte af berigede fødevarer. B-12 kosttilskud er tilgængelige i flere forskellige former, og der er ingen beviser for, at den ene form er mere let absorberes, end en anden; men raske mennesker kan kun absorbere omkring 10 mikrogram vitamin B-12, på et tidspunkt, så tager en høj dosis vitamin B-12 tillæg er ikke nødvendigt. Hvis du er en ovo-vegetar, og har mistanke om, at du kan være i risiko for en vitamin B-12 mangel, skal du tale med din læge eller en diætist, som kan anbefale en madplan og/eller et tilskud regime.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære