Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan at Overvinde Spise på Grund af Kedsomhed & Tabe sig

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

Emotional eating, såsom at spise ude af kedsomhed, er en tillært vane, så det kan være svært at bryde. Men at gøre den indsats, der kan hjælpe dig med at forbruge færre kalorier og tabe sig. Før du kan stoppe med at spise af kedsomhed, du har brug for at være i stand til at skelne mellem sande sult og følelsesmæssig sult.

Ægte Sult kontra Følelsesmæssig Sult

Når du opleve ægte fysisk sult, det vil komme på efterhånden, alle fødevarer, der vil tilfredsstille dig, og du vil stoppe med at spise når du er fuld. Du vil ikke føle sig skyldig bagefter. På den anden side, følelsesmæssige sult årsager trang til bestemte fødevarer, der kommer pludseligt og ofte får dig til at spise mere, end du normalt ville, forlader du at føle dårlig samvittighed bagefter.

Læring Dine Stikord

At holde en fødevare dagbog vil hjælpe dig med at identificere de situationer, der forårsager dig til at spise af kedsomhed eller andre følelsesmæssige grunde, og vil hjælpe dig med at tabe vægt. Skriv alt ned, du spiser, hvad du lavede og hvordan du følte på det tidspunkt. Analysere din mad dagbog over tid vil hjælpe dig med at samle op på de cues, der få dig til at spise for følelsesmæssige grunde, og tilfælde, hvor du har en tendens til at spise for meget, så du kan arbejde på at ændre dine spisevaner.

Udskift Dårlige Vaner

Finde ud af, hvilke tidspunkter på dagen du er mest tilbøjelige til at spise af kedsomhed og komme op med andre ting, du kan gøre på disse tidspunkter i stedet for at spise. Hvis du finder dig selv om noget at spise uden for måltiderne, kan du overveje, om du virkelig er sulten, og, hvis ikke, så prøv at gøre en anden aktivitet, i stedet for at spise. Gå en tur, læse en bog eller ringe til en ven.

Overvejelser

For at tabe sig, skal du spise færre kalorier, end du bruger i løbet af dagen. At spise 500 kalorier mindre om dagen og udøvelsen af 30 til 60 minutter, de fleste dage om ugen, der kan hjælpe dig med at opnå et sundt vægttab på mellem 1 og 2 pounds per uge. Forbruge primært nærende fødevarer, såsom frugt, grøntsager, magert protein kilder, fedtfattige mejeriprodukter og hele kerner, da disse har tendens til at være mere fylde end fødevarer, der er højt indhold af sukker og fedt, og det vil gøre det lettere for dig at opfylde det næringsstof anbefalinger, mens forbruge færre kalorier. En kombination af styrketræning og hjerte-kar-øvelse er bedst til vægttab, da styrketræning opbygger flere muskler, hvilket betyder, at bruger du flere kalorier, selv når du ikke udøver, og konditionstræning forbrænder kalorier hurtigere.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære