Sund Kost >> Ernæring

Andre Navne for MSG eller mononatriumglutamat

Mononatriumglutamat, eller MSG, bruges til at tilføje smag til fødevarer, herunder retter i nogle Kinesiske restauranter. Nogle mennesker finder, at de oplever ubehagelige bivirkninger efter indtagelse af fødevarer, der indeholder MSG. Ofte kaldet Kinesisk restaurant syndrom, disse symptomer omfatter rødmen, hovedpine, svedtendens, en følelse af hævelse i ansigt og en følelsesløse eller kløende munden. Det er dog kun MSG, der er tilføjet til fødevarer, der er opført på ernæring etiketter. Glutamat og glutaminsyre, der forekommer naturligt i fødevarer er ikke anført.

Gratis Glutamat

Glutamin er en aminosyre, og som sådan findes i de fleste fødevarer, der indeholder protein. Det er dog kun fødevarer, der indeholder forarbejdede glutaminsyre forårsage problemer med folk, følsomme til MSG. Under behandlingen, gratis glutamat er dannet, som nogle gange kombinerer med natrium i kroppen til at danne mononatriumglutamat. Der er en række tilsætningsstoffer, der indeholder fri glutamat, som du måske ønsker at undgå, hvis du er følsomme over for MSG.

Ingredienser, Som Indeholder Fri Glutamat

Ingredienser, der indeholder gratis glutamat omfatter enhver ingrediens, der indeholder ordene "glutamat" eller "hydrolyseret," gær næringsstof, gær mad eller autolyzed gær, samt ingredienser, der indeholder ordet "protein" gelatine, ajinomoto, vetsin, calcium komælkskaseinat og natrium komælkskaseinat. Altid undgå fødevarer, der indeholder disse ingredienser, hvis MSG får dig til at opleve ubehagelige bivirkninger.

Andre Potentielle Kilder

Nogle andre ingredienser, der kan indeholde fri glutamat. Disse omfatter bouillon, lager, bouillon, aroma, krydderier, protease, pektin, maltodextrin, carrageenan, citrat, citronsyre, byg, malt, malt-ekstrakt, soja sauce, noget, der er gæret og alt der indeholder enzymer. Du ønsker måske at undgå fødevarer, der indeholder disse ingredienser, medmindre du har prøvet dem, og oplevede nogen symptomer.

Overvejelser

De fleste af de symptomer, der er følsomme mennesker oplever efter indtagelse af MSG er relativt mild, og de, som normalt ikke holder så længe. Der er en vis uenighed om, hvorvidt den Kinesiske restaurant syndrom overhovedet eksisterer. Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration klassificerer MSG som "generelt anerkendt som sikker", og en gennemgang artikel, som blev offentliggjort i August 2010 i "Appetit" findes der ingen undersøgelser, som klart viste en sammenhæng mellem symptomer på Kinesisk restaurant syndrom og glutamat.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære