Sund Kost >> Kost

Hvad Orgel Regulerer Mængden af Glukose i Blodet?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 28, 2018

Glukose i blodbanen giver den primære brændstof til alle kroppens væv. Blodsukkeret er størst i mave-periode efter et måltid. Dit blodsukker er lavest, når maven og tarmen er tom. Under normale omstændigheder, krop stramt styrer mængden af insulin i blodet. Et organ kaldet bugspytkirtlen, som er gemt bag maven frigiver hormoner, insulin og glucagon til at regulere blodsukkeret.

Bugspytkirtlen 101

Blodsukker regulering er afgørende, fordi højt og lavt blodsukker kan give sundhedsmæssige problemer. Bugspytkirtlen er en aflang orgel bred i den ene ende og slank på den anden ende, og måler ca 25 cm i længden. Det har dobbelte funktioner: det frigiver fordøjelsesenzymer, som spiller en rolle i fordøjelsen, og det udskiller hormoner.

Forhindrer Højt Blodsukker

Insulin spiller en integrerende rolle i forebyggelse af forhøjet blodsukker. Når du spiser et måltid, og dit blod-glukose stiger, vil din bugspytkirtel sanser dit blod sukker niveau. Når glukose i blodet bliver højt, bugspytkirtlen frigiver insulin i din blodbanen. En lille klump af celler i bugspytkirtlen, kaldet "øer af Langerhans," fremstilling af insulin. Når insulin i blodet, det giver dine celler til at absorbere og anvende glukose som brændstof kilde.

Formidler Lavt Blodsukker

Når du spiser mere kulhydrat end din krop har brug for i den tid, din krop gemmer den ekstra glukose som glykogen i leveren. Bugspytkirtlen løbende overvåger din blodsukker niveauer. Når glukose er lav, bugspytkirtlen frigiver hormonet glucagon. De glucagon udløser leveren til at nedbryde glycogen og konverterer det tilbage til glucose. Den lagrede glucose går ind i blodbanen og giver anledning blod-glucose niveauer. Dette giver kroppen mulighed for at holde blodsukkeret stabilt i mellem måltiderne.

Blodsukker Problemer

I nogle tilfælde, bugspytkirtlen er i stand til at producere nok insulin, som får blodsukkeret forbliver høje. Dette er, hvad der sker i Type 1-diabetes. I Type 2-diabetes, bugspytkirtlen kan producere insulin, men det væv kan blive mindre følsomme i at reagere. Det får bugspytkirtlen til at frigive mere insulin, hvilket kan føre til en ond cirkel. Bugspytkirtlen kan over-reagere og til at frigive en stor mængde insulin i forhold til mængden af glukose i blodet.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære