Sund Kost >> Ernæring

Må Appelsiner Har Masser af Fiber?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 09 December, 2018

Appelsiner er en hurtig måde til at øge din fiber indtagelse. Om du kaste en i din pung og nyde den som en hurtig snack eller en bunke frisk orange kiler på din salat til frokost, din fordøjelseskanalen vil være taknemmelig for alle de positive fiber, appelsiner har at tilbyde. Appelsiner er særligt rig på opløselige fibre, men de giver også nogle uopløselige fibre, som begge er lige vigtige for din sundhed.

Fiber Gram

Du har brug for 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier du indtager, hvilket resulterer i 28 gram i gennemsnit 2,000 kalorie diæt. Den typiske Amerikanske kun bliver en total af 10 til 15 gram om dagen, langt under den henstilling, rapporter, University of Florida, Institut for Fødevare-og landbrugsvidenskab. En medium 3.5-ounce orange har omkring 2,3 gram af den samlede fiber, eller mere end 8 procent af din samlede daglige behov for en 2,000 kalorie diæt. Af dette beløb, 1.3 g er opløselig, og 1 gram er uopløselige fibre.

Rolle af Opløselige Fibre

Mere end halvdelen af fiber, appelsiner, som er opløselige fibre. Når opløselige fibre når din fordøjelseskanalen, absorberer det vand og danner en gel stof. Dette tyk gel forsinker fordøjelsen, og som det går, det giver særlige fordele. Opløselige fibre nedsætter hastigheden, hvormed sukker absorberer. Som et resultat, vil du opleve mere stabilt blodsukker, hvilket især er en fordel, hvis du er diabetiker. Opløselige fibre binder også med nogle af de overskydende low-density lipoprotein i din krop. Det hjælper denne skadelige kolesterol passere ud af kroppen gennem stole, sænke din samlede kolesterol niveauer.

Uopløselige Fibre Fordele

Uopløselige fibre er den hårde fiber dele af orange og frø, der er svære at tygge. Denne type fiber forbliver intakt, for det meste, når det bevæger sig gennem din mave-tarmkanalen. Uopløselige fibre fremskynder fordøjelsen ved at skubbe affald, som en kost. Fordelen for dig er at have mere regelmæssig afføring og færre episoder af forstoppelse. Regelmæssighed er vigtig for at reducere din risiko for diverticular sygdom, en tilstand, der forårsager mad til at sidde fast i poser, som linje dit tarmsystem. Som fødevarer, der bliver fanget, betændelse forekommer, hvilket fører til alvorlige smerter og ubehag.

Orange Juice

Orange juice bevarer nogle af fiber indhold, men du vil miste de fleste af de uopløselige fibre. En 7-ounce glas appelsin juice fra koncentrat, der giver en minimal .6 gram af den samlede fiber og omtrent 90 procent af dette beløb er opløselige fibre. Hvis du drikker appelsinjuice, skal du vælge sorter, der er høj i papirmasse at tilføje mere fiber til din kost. Juicing appelsiner i hjemmet giver dig mulighed for at have en stor mængde af papirmasse i en frisk juice, der ikke har tilsat sukker.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære