Sund Kost >> Ernæring

Er Omega 6 Skadeligt?

Din krop kan ikke gøre det essentielle fedtsyrer -- linolsyre og alfa-linolensyre -- så skal de indhentes fra din kost. Men indtagelse af for meget af omega-6 fedtsyre, linolsyre, har vist sig som et udviklingsland og kontroversielt emne på grund af dens potentielt negative virkninger for helbredet, især dem, der er relateret til hjerte-kar-sygdom. Når det indtages i moderate mængder, linolsyre har mange sundhedsmæssige fordele, og de skadelige virkninger af omega-6 fedtstoffer kan være relateret til et lavt forbrug af omega-3 fedtstoffer, i forhold til omega-6 fedtstoffer, i moderne kost.

Essentielle Fedtsyrer Ernæring

Linolsyre er brugt i din krop til at gøre en anden vigtig fedtsyre, kaldet arachidonsyre. Alfa-linolensyre er brugt til at foretage yderligere fedtsyrer kaldes eicosapentaensyre og docosahexaensyre. Alle disse fedtsyrer er komponenter af din celle membraner og har roller i reproduktion, vækst og udvikling, hjernens funktion og hud og knogle sundhed. Linolsyre og arakidonsyrer er klassificeret som omega-6 fedtsyrer, mens alpha-linolensyre, eicosapentaenoic og docosahexaenoic fedtsyrer er klassificeret som omega-3 fedtsyrer. Omega-klassifikationen er baseret på positionering af dobbeltbindinger, der opstår i fedtsyre molekyler.

Omega-6 Og Risici

Forholdet mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer i en typisk Dansk kost er estimeret til at være 16 til 1, og mennesker kan have udviklet sig på en kost med en ratio på ca 1 til 1. Den høje omega-6 og omega-3 forholdet i moderne kost er foreslået for at fremme udviklingen af hjerte-kar-sygdomme, kræft og inflammatoriske lidelser. I Sydney Kan Hjertet Undersøgelse offentliggjort i en 2013 udgave af "British Medical Journal," substitution af saflor olie, rig på linolsyre, for mættet fedt ved et indtag på 15 procent af de samlede kalorier i kosten øget dødelighed i hjertesygdomme patienter.

Omega-6 Fordele

Omega-6 og omega-3 fedtstoffer i fællesskab beskytte mod hjertesygdomme. Linolsyre nedsætter din krops produktion af low-density lipoprotein kolesterol, eller "dårlige kolesterol." Omega-3 fedtstoffer hjælpe til at sænke blodets triglycerider og blodtryk, forhindre blodplader fra formning farlige blodpropper i arterierne, forhindre uregelmæssige hjerteslag og reducere inflammation. I midaldrende mænd, højere blod linolsyre niveauer var forbundet med lavere cirkulerende niveauer af triglycerid-rige meget low-density lipoproteiner og kolesterol-rig low-density lipoprotein, samt med højere cirkulerende niveauer af high-density lipoprotein kolesterol, eller "god kolesterol", ifølge en undersøgelse, rapporterede i Maj 2010-udgaven af "The American Journal of Clinical Nutrition."

Ernæringsmæssige Anbefalinger

Den gennemsnitlige indtag af linolsyre i den typiske Amerikanske kost er 6,7 procent af det samlede kalorieindtag, overvejende fra vegetabilske olier. American Heart Association anbefaler en omega-6 fedt indtag på 5 til 10 procent af den samlede kalorier. At forebygge eventuelle skadelige virkninger af omega-6 fedtstoffer kan være så simpelt som at øge din indtagelse af omega-3 fedtstoffer, især fra fede ocean fisk, der indeholder eicosapentaensyre og docosahexaensyre, uden at ændre mængden af omega-6 fedt i din kost. Hørfrø, raps og soja olie og nødder er gode kilder til alfa-linolensyre.

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

Foto Credits

  • Comstock Images/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære