Sund Kost >> Sunde Måltider

Ikke Olivenolie Sænke Triglycerider?

Skrevet af Rebecca Slayton; Opdateret November 21, 2018

Opkaldet fra din læge informere dig om, at du har forhøjede triglycerider betyder, at du nødt til at foretage nogle ændringer i din kost, og snart. Forhøjede triglycerider er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Olivenolie, som er en glimrende naturlig kilde af enkeltumættet fedt, kan hjælpe til at sænke din triglycerider, men kun når du indtager det som en del af en sund kost.

Triglycerider og Din Krop

Fedt i din krop cirkulerer i blodet, som triglycerider, som træder din krop i form af kalorier fra den mad, du spiser. De kalorier, der ikke anvendes med det samme, omdannes til triglycerider og derefter transporteret til din fedt celler til opbevaring. Som din krop har brug for ekstra energi, hormoner udgivelse triglycerider fra fedtcellerne til brug. Triglycerider blive forhøjet, når du indtager flere kalorier, end du kan brænde, eller når du har et helbredsmæssigt problem, som ubehandlet diabetes. I henhold til National Cholesterol Education Program, en normal triglycerid-niveau er under 150 milligram per deciliter. American Heart Association anbefaler et niveau under 100 milligram per deciliter, hvilket AHA mener, at den "optimale" niveau, der er forbundet med et sundt hjerte.

Sundhedsmæssige Fordele af Olivenolie

Olivenolie har det højeste monoumættede fedtsyre indhold af olie, det skal efter at der er registreret diætist Heidi Reichenberger McIndoo i en artikel om Dagens Diætist Health & Nutrition Center. En spiseskefuld af olivenolie indeholder 9.85 gram af monoumættede fedtsyrer. Monoumættede fedtstoffer giver beskyttelse mod hjertesygdomme ved at sænke total-og LDL-kolesterol og øger HDL-kolesterol. LDL-kolesterol er kendt som "dårlige" kolesterol, højt cirkulerende niveauer kan øge din risiko for hjerteanfald og slagtilfælde ved tilstopning af blodårerne. "Godt," eller HDL-kolesterol beskytter dig mod hjerte sygdom, ved at forebygge, at LDL fra er knyttet til væggene i arterierne.

Olivenolie og en Sund Kost

HDL-kolesterol og triglycerider er ofte påvirket af de samme faktorer. Du vil ofte finde forhøjede triglycerider sammen med et lavt HDL-kolesterol niveau. Mens de monoumættede fedtstoffer, der findes i olivenolie, der er bedre kendt for deres rolle i at sænke kolesterol, når parret med en sund kost, de kan hjælpe med at sænke triglycerider. Starte med at bruge olivenolie til at erstatte fedtstoffer og olier med højt indhold af mættet fedt og transfedtsyrer, som smør, svinefedt, afkortning og hydrogeneret vegetabilsk olie. Fokus på at reducere eller fjerne slik, alkohol, raffinerede kulhydrater og stegte fødevarer, som kan øge din triglycerider. Øge dit indtag af fisk, der er rige på omega-3s, høj-fiber fødevarer og vegetabilske proteinkilder, som bælgfrugter og sojaprodukter. Mål for en sund vægt, som at miste endnu 10 til 15 pounds kan reducere din triglycerider. Tilføjelse af regelmæssig motion for at din rutine ikke kun hjælper dig med at tabe vægt, det kan også øge din HDL-kolesterol, mens brænde de ekstra triglycerider i din krop.

Tilføjelse af Olivenolie til Din Kost

Olivenolie er alsidig, så gør det til en del af en sund kost er enkel. Du kan bruge den i dressinger og kogte marinader, og det virker perfekt for sautéing. Kast din pasta med olivenolie, eller dyppe dit brød i olie for en dejlig smag. Når du bager, opt for en lettere udgave, som er mildere i smag og smag, selv om de kalorier, er omtrent det samme.

Om Forfatteren

Rebecca Slayton er en Registreret Diætist og har arbejdet i ernæring området siden 2006. Slayton modtaget 2005 Betty Feezor Tildeling af Stipendium for sine studier. Hun har en Master of Science i fødevarer og ernæring fra East Carolina University.

ADVERT

Mest populære