Sund Kost >> Ernæring

Ikke Olivenolie Indeholder E-Vitamin?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 21, 2018

Forbrugende olivenolie kan hjælpe med at nedsætte din risiko for højt blodtryk, højt kolesteroltal, hjertesygdomme, Type 2 diabetes, fedme og metabolisk syndrom, ifølge en artikel offentliggjort i "Ernæring, Stofskifte, og Hjerte-kar-Sygdomme" i 2010. Olivenolie er en af de sundere valg for fedt, da det indeholder for det meste sunde enkeltumættede fedtstoffer og giver fat-soluble vitaminer, K og E.

E-Vitamin

E-Vitamin er vigtigt for sundheden af blodkar, immunforsvaret, celle differentiering og produktion af røde blodlegemer. Det fungerer også som en antioxidant, hjælper til at begrænse den skade, som din celler forårsaget af frie radikaler. Mens mange Amerikanere ikke kan opfylde den anbefalede indtag af vitamin E, sand-mangel er sjælden. Mangel forårsager symptomer som synsforstyrrelser, muskelsvaghed, problemer med at gå og unormale øjenbevægelser.

E-Vitamin i Olivenolie

Olivenolie er en relativ god kilde til vitamin E. Hver spiseskefuld af olivenolie giver 1.94 milligram E-vitamin, hvilket er 13 procent af den anbefalede daglige dosis på 15 mg per dag for voksne og 10 procent af det anbefalede daglige indtag af 19 mikrogram per dag for kvinder, der ammer.

At Øge E-Vitamin Forbrug

Du kan nemt øge dine E-vitamin forbrug, ved at lave en salat og topping det med nødder eller solsikkefrø og en vinaigrette lavet med olivenolie. Spinat og andre grønne bladgrøntsager, tomater, broccoli, avocado, gulerødder, asparges, æg, mango og kiwi er alle kilder til vitamin E. Hvis du ikke er en fan af salater, overveje snacking på nødder eller have en side af søde kartofler eller en af de andre grøntsager, der indeholder vitamin E sammen med dine måltider.

Overvejelser

Olivenolie er relativt højt indhold af fedt og kalorier, med 13.5 gram fedt og 119 kalorier per spiseskefuld, så indtager det i moderate mængder, for at undgå en uønsket vægtøgning. Brug denne type af olie i stedet for andre typer af olier, der er højere indhold af mættet fedt og dermed mindre sundt. Mens umættede fedtstoffer betragtes som sunde, du bør stadig begrænse dit samlede fedtindhold forbrug til 30 procent af dit daglige kalorier.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære