Sund Kost >> Ernæring

Er Det OK at Tage 1.000 mg C-Vitamin Dagligt?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 07 December, 2018

Din krop har behov for C-vitamin for at helbrede huden sår, opbygge stærke knogler og tænder og syntetisere den kollagen, som er nødvendige for at gøre brusk og blodkar. Som en antioxidant, vitamin C kan også sænke din risiko for kræft, forhøjet blodtryk, hjertesygdomme og aldersrelateret macula degeneration. Det er bedste for at opfylde dine C-vitamin krav med friske frugter og grøntsager, siger Linus Pauling Institute, selvom nogle mennesker kan have gavn af kosttilskud. C-Vitamin kosttilskud er tilgængelige i væske -, tablet, pulver og kapsel form. Må ikke begynde at bruge C-vitamin, kosttilskud, indtil du først har talt med din læge.

Tolerable Øvre Indtag Niveau

Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board har fastsat tolerable upper intake level, eller UL, C-vitamin for voksne over 19 år gammel på 2,000 milligram per dag. Dette betyder, at medmindre du jævnligt indtager mere end 2.000 mg C-vitamin hver dag-herunder dit indtag fra både fødevarer og kosttilskud-du bør ikke opleve nogen potentielt skadelige bivirkninger.

Overvejelser

Postmenopausale kvinder, der har diabetes, bør undgå at tage 1.000 mg C-vitamin dagligt. En undersøgelse fra 2004, der er offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" fandt, at senior kvinder med diabetes, der tog mere end 300 mg af supplerende vitamin C hver dag var mere tilbøjelige til at dø af hjertesygdom. Men forskellige undersøgelser har givet forskellige resultater, rapporter en 2016 fornyet undersøgelse offentliggjort i International Journal of Molecular Science.

Mulige Bivirkninger

C-Vitamin kosttilskud kan forårsage milde symptomer som en forstyrret mave, gas, kvalme, opkastning, hovedpine og diarré. Ikke supplere med vitamin C, hvis du har bare haft eller er ved at have et hjerte, procedure, såsom en ballonudvidelse. Du bør også undgå de fleste C-vitamin, kosttilskud, hvis du er allergisk over for majs, da de fleste af C-vitamin præparater indeholder majs. C-Vitamin kan forstyrre den korrekte funktion af antacida, statiner, blodfortyndende medicin såsom warfarin, østrogener, antibiotika såsom tetracyklin og fluphenazine.

Anbefaling

Voksne mænd, har brug for omkring 90 mg C-vitamin hver dag, mens kvinder skal have mindst 75 mg dagligt. Hvis du spiser mindst 2 1/2 kopper frisk frugt og grøntsager hver dag, bør du nemt nå dette krav. Linus Pauling Institute anbefaler at supplere med to til 250 milligram C-vitamin doser om dagen, tage en om morgenen og en om aftenen, for at give dig en daglig indtagelse af mere end 500 milligram om dagen.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære