Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Opnå Kalium

Kalium er et vigtigt mineral, der fungerer som en elektrolyt og hjælper med at lede elektricitet i din krop, såvel som spiller en rolle for muskel-og nervefunktionen, hjerte funktion, fordøjelsen, danner proteiner ud fra aminosyrer og kulhydrat metabolisme. Mange fødevarer, der indeholder kalium, herunder grøntsager, frugter, fisk og skaldyr, mejeriprodukter og kød.

Grøntsager

Mange af de bedste kilder til kalium er grøntsager. En bagte søde kartofler indeholder 694 milligram af kalium eller 20 procent af den daglige værdi. En regelmæssig bagt kartoffel er næsten så god en kilde til kalium, hvilket giver dig 610 mg, eller 17 procent i DV. Andre gode vegetabilske kilder til kalium omfatter roer, grønne, som giver 19 procent af DV per 1/2-cup servering, hvide bønner, som giver 17 procent af DV per 1/2-cup, der tjener, og purerede tomater, som giver 16 procent af DV. Sukkerroer grønne er en af de laveste kalorieindhold kilder til kalium, da en tjener kun indeholder 19 kalorier.

Frugter

Spise frugt er en lækker måde at øge dine kalium niveauer. Især god til frugt kilder til kalium omfatter bananer, som giver 422 milligram af kalium per mellemstor banan, eller 12 procent af DV; tørrede abrikoser, som giver 378 milligram pr 1/4-cup, der tjener; og cantaloupe, som indeholder 368 milligram per kvartal-melon servering, eller 11 procent af DV. Andre gode frugter kilder omfatter en ottendedel af en honeydew melon eller 3/4 kop appelsin juice, som hver indeholder 10 procent af DV for kalium.

Fisk og skaldyr

Nogle typer af fisk og skaldyr er gode kilder til kalium. En 3-ounce servering af dåse muslinger giver dig 534 milligram af kalium eller 15 procent af DV; 3 ounces kogt hellefisk indeholder 490 mg og 3 ounces kogt gulfinnet tun indeholder 484 milligram, eller 14 procent af DV; og 3 ounces Pacific cod giver 439 milligram, eller 13 procent af DV.

Kød og Mejeriprodukter

Mens alle kød, der indeholder kalium, de indeholder mindre end den bedste frugt-og vegetabilske kilder. En 3-ounce servering af varm center-lænd svinekød chop indeholder 382 milligram af kalium, eller 11 procent af DV, og er en af de bedre kød kilder til kalium. En kop af fedtfri mælk indeholder samme mængde kalium som den kotelet, men yoghurt er en bedre kilde til kalium, med en 8-gram beholder med almindelig ikke-fedt yoghurt giver 579 milligram, eller 17 procent i DV.

Kosttilskud

Multivitaminer normalt kun indeholde omkring 99 milligram af kalium, eller omkring 3 procent af DV. For meget kalium kan være farligt, så kun tage kaliumtilskud, hvis din læge ordinerer dem. Høj-dosis kalium kosttilskud kan give bivirkninger, som primært omfatter gastrointestinale problemer, men kan også omfatte en unormal hjerterytme og interferere med visse lægemidler, herunder beta-blokkere og ACE-hæmmere. Mennesker med nyreproblemer bør ikke tage kaliumtilskud og bør begrænse kalium i deres kost, da det kan gøre deres nyre problemer værre.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære