Sund Kost >> Ernæring

Havre & Kulhydrater

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret December 27, 2018

Kulhydrater er ikke din fjende. Din krop er stærkt afhængig af en stadig strøm af kulhydrater til brændstof hver enkelt celle, fra hjerne til hjerte til muskel cellerne. Uden kulhydrater, vil dit system begynder at bryde ned fedtstoffer og proteiner til energi, som ikke normalt bruges så effektivt. Havre giver dig en sund dosis af kulhydrater med en ekstra bonus i form af fiber, men ikke alle havre er skabt lige.

At Tælle Kulhydrater

Det er ikke ligegyldigt, hvilken type af havre du nyde -- regelmæssige, hurtige eller øjeblikkelig -- du vil være at få omtrent den samme mængde kulhydrater. Regelmæssig og hurtig sorter har i alt 18.3 gram kulhydrater, mens instant havre, der giver tættere til 19,5 gram kulhydrater i en tredjedel-cup del af tør havre, vejer omkring 28 gram. Kulhydrater har 4 kalorier per gram, hvilket betyder, at man-for det tredje-cup, der tjener tør havre giver mellem 73 og 78 kalorier fra kulhydrater alene.

Beregne Din Ydelse

Du behøver 45 til 65 procent af dine kalorier skal komme fra kulhydrater, Dietary Guidelines for Americans 2010 stater. Hvis 2.000 kalorier om dagen er din norm, 900 til 1.300 kalorier fra kulhydrater, ville være om det rigtige for dig. Eller hvis du tæller gram, hvilket svarer til 225 325 gram kulhydrater. En enkelt tredje kop tør havre tegner sig for blot 5 til 8 procent af din kulhydrat, anbefaling, der er baseret på 2.000 kalorier.

I Betragtning Af Fiber

En af de frynsegoder af havre, er deres høje fiberindhold. Havregryn er rig på opløselige fibre. Det er den type fiber, der sop op væske i din tarm, former en langsom bevægelse gel og hjælper med at forsinke optagelsen af sukker -- en stor fordel, hvis du er diabetiker og har brug for til at kontrollere dit blodsukker. Opløselige fibre selv indsamler og fjerner nogle af den kolesterol, der lurer rundt i din krop, stabilisere dit kolesteroltal. For disse højdepunkter til at ske, er du nødt til at ideelt få 14 gram af den samlede fiber for omkring 1.000 kalorier, hedder det i Dietary Guidelines for Americans 2010. Du vil få næsten 3 gram af den samlede fiber fra en tredjedel kop tør havre, hvoraf de fleste er opløselig. Det svarer til mere end 10 procent af din anbefaling til en 2,000 kalorie daglige kost, som er 28 gram fiber.

Kulhydrater og det Glykæmiske Indeks

Selvom hele havre, hurtig havre og instant havre er alle fuldkorn og alle har omtrent den samme mængde kulhydrater og fibre, de rang forskelligt på det glykæmiske indeks. Denne skala, der rangerer fødevarer baseret på, hvor hurtigt de spike dit blodsukker. Jo tættere på 100, jo højere maden er på det glykæmiske indeks, og jo mere sandsynligt er det, at sende din glucose niveau skyhøje. Regelmæssig eller hurtig havre har en score på 55, mens instant havregrød er helt oppe på 83. Dette sker, fordi instant havre er designet til at lave mad hurtigt. Hver flake er helt flad under behandlingen. Selvom det stadig er en fuldkorn, lige som det kokke hurtigere, er det også fordøjer hurtigere, hvilket bringer blodsukker hurtigt op, og så falder det ned. Hele eller endda hurtig havre er en bedre løsning for dig, hvis du ønsker at holde dit blodsukker på et stabilt niveau og forbedre mæthed.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære