Sund Kost >> Ernæring

Er Havregryn et Stivelse eller en Fiber?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: November 19, 2018

Havregryn har været en morgenmad favorit til år. Det er varm, trøstende og solid. Som en fuldkorn, og en kilde af både stivelse og fiber, havregryn gør også et nærende supplement til din sunde kost, om du spiser det til morgenmad eller på noget andet tidspunkt af dagen.

Tip

Havregryn er en stivelsesholdige fødevarer, der er rige i fiber.

Havregryn Ernæring

Havregryn er lav i kalorier, høj i fiber og en god kilde til en række næringsstoffer, som din krop har brug for et godt helbred. En kop almindelig kogt havregrød har omkring 170 kalorier, 28 gram carbs, 6 gram protein og 4 gram fibre. Det er også fedt fri. At 1-cup, der tjener også mere end 10 procent af den daglige værdi for thiamin, jern, zink, mangan og selen.

Stivelse, Der Er Defineret

Stivelse er en type af kulhydrat, som primært findes i visse typer af grøntsager, såsom kartofler og majs, korn, herunder hvede, ris og havre. Som et kulhydrat, stivelse i havregryn forsyner din krop med energi. Når du spiser en skål af hele korn korn, din krop bryder dem, stivelse ned til glucose, som så leverer dine celler med energi til at arbejde. Fordi stivelse er en kompleks kulhydrat – i modsætning til simple kulhydrater som sukker – det tager din krop lidt længere tid at bryde det ned.

Fordelene ved Fiber-Havregryn

Der er to primære typer af fiber: opløselige og uopløselige fibre. I dit fordøjelsessystem tarmkanalen, opløselige fibre bliver til en form for gel, der hæmmer fordøjelsen, som hjælper med at holde dig følelsen fuld længere. Uopløselige fibre virker mere som en fyldemiddel, forbedring af afføring output og forebygge forstoppelse.

Havregryn er rig på opløselige fibre. Denne type fiber ikke kun holder sulten væk, men den gel, der dannes af de opløselige fibre også griber kolesterol i dit fordøjelsessystem tarmkanalen, og trækker det ud af din krop, som hjælper med at sænke blodets kolesterol niveauer og forbedrer hjerte sundhed.

Tilføje Havregryn til Din Kost

Intet siger comfort ganske som en varm skål havregryn på en kold vinter morgen. Men du behøver ikke at give op havregryn i løbet af de varmere måneder af året. I stedet for at betjene den varm, blød havre natten over i mælken eller mandel mælk, sammen med din favorit toppings, og nyd en kold og solid skål havregryn til morgenmad næste morgen. Du kan også blande havre med din frugt og veggie smoothie, som kan blive tykkere din drink, og tilføje lidt ekstra ernæring. Havregryn gør også en sund erstatning for brødkrummer i din farsbrød.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære