Sund Kost >> Ernæring

Er Havregryn Pandekager Godt for Dig?

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret: November 19, 2018

Med opløselige og uopløselige fibre, mættende protein og energi-rig på komplekse kulhydrater, hele korn havre er en af de sundeste fødevarer, du kan spise. Men er det samme gælder, når du bruger dem i pandekager? Det afhænger af hvad du ellers sat i kager, hvordan du tjener dem og hvor mange du spiser.

Ernæring Fakta

Da der er så mange forskellige opskrifter, og blander til havregrød, pandekager, der er ingen standard ernæring oplysninger til brug som reference, men prøve fakta kan stadig være nyttigt. For eksempel, to 4-tommer pandekager lavet af 1/3 kop havregryn pandekage mix har 220 kalorier, 2 gram fedt, 31 gram kulhydrat og 4 gram fibre. En enkelt servering fra en havregryn pandekage opskrift med de vigtigste ingredienser, herunder mælk, havregryn, mel, olie og æg har 200 kalorier, 9 gram fedt, 25 gram kulhydrat og 1 gram fiber. Hvis du ønsker at vide, hvad der er i din opskrift, check etiketten af dit mix eller bruge en online mad henvisning til at beregne næringsstof beløb per portion.

Andre Ingredienser

Husk på, at ernæring fakta du finde eller beregne vil være for tør pandekager, med ingen smør eller sirup. Hjælp liberale mængder af disse krydderier er, hvad der kan gøre havregryn pandekager er mindre end sundt. Ifølge USDA, at sætte 1/4 kop ahornsirup på dine pandekager vil tilføje 205 kalorier, 53 gram kulhydrater og 53 gram sukker, uden fiber og protein. Smelter en spsk smør på kager vil tilføje 100 kalorier og 11.5 gram fedt, også uden fiber og protein.

Fordele

Hvis du vælger en type pandekage, der er lavet med havregryn, mel eller har mere end en spiseskefuld af havre pr kage, vil du få sunde mængder af protein og fiber med din morgenmad, som begge kan hjælpe med at holde dig fuld. American Heart Association rapporterer også, at havre og andet fuldkorn har potentiale til at reducere kolesterolindholdet i blodet og sænke din risiko for hjertesygdom.

Overvejelser

Medmindre du springe smør og sirup og begrænse dig selv til kun et par pandekager, spise en skål havregryn til morgenmad er stadig et sundere valg end havregryn pandekager. En kop kogt havregrød har bare 165 kalorier, men to havregrød, pandekager med sirup og smør kan top 500 kalorier. Du vil også få mindre fiber med dine pandekager, hvis du forbereder dem med hvidt, raffineret mel. For at holde de kager så nærende som muligt, bruge små mængder af smør og sirup, bland skummetmælk eller low-fat kærnemælk i dejen og brug hele korn mel.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære