Sund Kost >> Ernæring

Er Havregryn en God Fiber Fødevarer?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: November 19, 2018

Havregryn gør en udseende på næsten alle høj-fiber fødevarer liste. Så hvis du ønsker at tilføje mere fiber til din kost, havregryn gør en god fiber fødevarer. Mens alle fibre tilbyder ernæringsmæssige fordele, havregryn indeholder en særlig høj mængde af kolesterol-sænkende opløselige fibre, som kan være grunden til de hele korn også gør det på så mange super-mad lister for.

Havregryn Ernæring

Havregryn er fuldkorn, der er lavet af dampende og rullende havre, indtil de er hjemme. Som en fuldkorn, det bevarer klid og kim, som er der, hvor mange af korn ' s sundhedsmæssige fordele kommer fra. En 1-kop, der serverer havregryn kogt i vand har 170 kalorier, næsten 30 gram carbs, 6 gram protein, 4 gram fedt og 4 gram fibre. En kop havregryn opfylder 16 procent af den daglige værdi for fiber. Korn er også en naturligt god kilde til en række af mineraler, herunder jern, magnesium, mangan, zink og selen.

Om, At Fiber

Mere end halvdelen af fiber i din skål havregryn kommer fra opløselige fibre, specielt beta-glucan. Under fordøjelsen, beta-glucan opløses i vand og danner en form for gel. Teorien er, at denne gel rejser gennem dit fordøjelsessystem, det griber ind galdesyrer og bærer dem ud af din krop. Galdesyrer der primært består af kolesterol. Til at erstatte galdesyrer, at venstre med beta-glucan, din krop skal trække kolesterol fra blodet, som er, hvordan det sænker dit nummer.

Fordele Ud Over Kolesterol

Fiber havregryn kan gøre mere end blot at sænke kolesterol. Som en gel, den bevæger sig langsommere gennem dit fordøjelsessystem, som holder du føler dig fuld længere, en god gavne til din talje. Det er også nedsætter hastigheden af sukker ind i din blodbanen, som hjælper med at holde blodsukkeret konstant og kan reducere din risiko for at udvikle type 2-diabetes. Fiber havregryn støtter også immunforsvaret og kan hæmme tumorvækst, reducere risikoen for visse typer af kræft. Fiber havregryn hjælper også med at forebygge og afhjælpe forstoppelse.

Tilføje Havregryn til Din Kost

Som cornflakes, havregryn, tjener som et godt udgangspunkt for at levere en række lækre varianter. På kolde morgener, lave mad op en portion havregryn og smag til med brun farin og rosiner, honning og bananer eller blåbær og hakkede pekannødder. For mere smag, i stedet for vand, koge med koens mælk, kokos mælk eller mandelmælk. I løbet af de varmere måneder, gøre natten havre i køleskab ved hjælp af et glas krukke og lagdeling med havre, skiveskårne jordbær og valnødder, aroma med honning og topping med din foretrukne væske. Du behøver ikke at begrænse havregryn til morgenmad. Brug de hele korn som bindemiddel for din farsbrød eller kødboller. Skraber din kylling i havremel, når de foretager kylling koteletter. Du kan også tilføje en ske eller to til din frugt smoothie før de blandes for at blive tykkere og øge fiber.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære