Sund Kost >> Ernæring

Havregryn til Morgenmad, Når du Forsøger at Slanke Ned

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret: November 19, 2018

Havregryn har ikke nogen magiske egenskaber som en morgenmad mad. Men det kan tjene som en sund og mættende morgenmad, når du forsøger at tabe sig. Havregryn har en række sundhedsmæssige fordele. Det er høj i fiber, da det er en hel korn, og det kan sikre, at du føler dig fuld længere, en fordel, når du forsøger at holde fast i din kost. En skål havregryn er relativt lav i kalorier, så længe du kan modstå trangen til at indlæse det med sukker.

Typer af Havregryn

Alle havregryn indeholder fuldkorn, komplekse kulhydrater, som nedbrydes langsomt og holde dit blodsukker stabilt. Alle typer af havregryn start som havregryn, der er afskallet og ristet havre korn, der stadig indeholder klid. Producenter gøre stål -, skære havre ved at hakke den gryn i temmelig store stykker. Havregryn er lavet af dampende den groat og derefter køre dem igennem rullerne til at skabe flager. Hurtig madlavning havre har mindre flager. Instant havre er forkogte og dehydreret, og de ofte indeholde tilsat sukker og smagsstoffer. Instant, havregryn nedbryder hurtigere og er mere hurtigt absorberes end andre typer af havregryn, hvilket kan øge dit blod sukker niveauer. Vælg almindelig havregryn til den bedste ernæringsmæssige værdi og færrest kalorier.

Fiber Indhold

En af de største fordele ved at spise havregryn til morgenmad, kommer fra dens høje fiberindhold. Ligesom andre fuldkorn, havregryn indeholder fibre, det ufordøjelige del af en plante, der passerer gennem dine tarme absorberet. Mens fiber ikke er absorberet, vil det ikke give en række sundhedsmæssige fordele, herunder ved eventuelt at sænke dit kolesteroltal og stabilisere dit blodsukker, samt holde dig følelsen fuld længere. En portion havregryn hver morgen, som også hjælper med at fremme regelmæssig afføring og forhindrer forstoppelse. Havregryn indeholder omkring 4 gram fibre pr kogt cup, uanset hvilken type af havregryn, du vælger. Kvinder har brug for mellem 21 og 25 gram fibre om dagen, sammenlignet med 30 til 38 gram / dag for mænd, i henhold til MayoClinic.com.

Havregryn og Mæthed

En 1-cup, der tjener til almindelig havregryn indeholder 166 kalorier. Havregryn består hovedsageligt af kulhydrater, med omkring 30 gram pr 1-cup, der tjener. Havregryn giver også omkring 5 gram protein i din kost sammen med 3.5 gram fedt, for det meste umættede. Ifølge forskning offentliggjort i 2015 i tidsskriftet "Annals of Nutrition & Metabolism," havregryn kan også holde dig fyldigere længere end andre morgenmadsprodukter. Når sammenlignet med en boxed cornflakes, havregryn resulteret i større følelse af mæthed, mindre portioner på fremtidige måltider og lavere samlede sult.

Servering Tips

Havregryn kan blive en ganske smagfuld med forskellige add-ons. Blanding i en lille mængde mælk eller fløde kan tilføje protein og calcium og for at opnå en jævn grød. Tilføje en lille mængde af brun farin, ahornsirup eller honning til dine havregryn kan også tilføje masser af smag. Til at forsøde havregryn naturligt, tilsæt skivede bananer eller friske bær såsom blåbær, hindbær eller jordbær. Tørrede frugter såsom rosiner, craisins, tærte, kirsebær eller abrikoser, er fantastisk til at tilføje sødme og smag, når frisk frugt ikke er i sæson.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære