Sund Kost >> Sunde Måltider

Havreklid Vs. Havregryn

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret: 06 December, 2018

Når du spiser havregryn, får du hele havre groat, omend i en forvrænget form. Havreklid, på den anden side, er lavet af kun de ydre skaller af frø. Selv om havreklid på sin egen er ikke tilbøjelige til at vinde mange smage-test konkurrencer, begge muligheder har lignende ernæring profiler og kan give dig en fremragende varm morgenmad.

Protein, Fedt og Kulhydrater

En typisk portion havregryn er 1/2 kop tør havre, som kokke op til en fuld kop, når du tilføjer flydende. Den kop kogt havre indeholder 166 kalorier, om 6g protein 3,6 g af fedtstoffer, 28g af kulhydrater, 4g af fiber og kun 0.63 g sukker – forudsat, at du ikke tilføjer noget ekstra sødestoffer.

En kop-størrelse servering af havreklid, på den anden side, indeholder færre kalorier (88), mere protein (7g), færre fedtstoffer (1,9 g), næsten lige så mange kulhydrater (25g) og meget mere fiber (5,7 g).

Tip

En fuld kop havre klid er en masse på egen hånd. Afhængigt af hvor meget du elsker det, 1/2 kop servering kan være mere realistisk, i hvilket tilfælde du kan se frem til 44 kalorier, 3,5 g protein, 1g fedt, 12,5 g kulhydrater og 2,8 g kostfibre.

Mineral Opdeling

Sammenligning af 1-kop portioner havregryn og havreklid, som begge har omkring 20 mg calcium og 2mg strygejern. Men derfra videre, og deres veje skilles, med havreklid pakning mere magnesium, phosphor og kalium: – 88mg, 261mg og 201mg, hhv. Havregryn indeholder 63mg magnesium, 180mg fosfor og 164mg kalium. En mineral, der valset havre indeholder mere af end havreklid er zink, hele korn har 2,3 mg, mens de klid har kun 1,2 mg.

Tip

Hvis du ikke er op til en fuld kop havre klid, en 1/2 tjener til at indeholde 10 mg calcium, 1mg strygejern, 44mg magnesium, 130mg fosfor, 100 mg kalium og 0,6 mg zink.

Vitamin Opdeling

Både havregryn og havreklid har spor af B-vitaminer. I nogle tilfælde, hele korn version (havregryn) er to gange den mængde af vitaminer, men de forbliver i spormængder. Valset havre også har målelige mængder af E-vitamin og K-vitamin, som ikke er til stede i havre klid.

Sunde Tilføjelser til Din Havre

Uanset hvilken form for havre, du vælger som dit morgenmadsprodukt, et par sunde tilføjelser kan sætte fut dem op. Du kan overveje at tilføje hakkede frugt som bananer, bær eller æbler, og sunde sødestoffer som ahorn sirup.

Tip

Kan ikke komme bag havreklid som et selvstændigt korn? Må ikke bekymre dig – du er langt fra alene. Men du vil måske opdage, at du nyder det som en fast ingrediens i bagværk som muffins.

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære