Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Nødder & Frø Behov for Essentielle Aminosyrer?

Amino syrer er stoffer, der slutte sig sammen for at danne et protein molekyle. Disse aminosyrer er nødvendige for vækst, reparation og andre basale funktioner, og kommer i to former -- essentielle og ikke-essentielle. Når du planlægger din kost, du har brug for til at sikre et tilstrækkeligt indtag af alle essentielle aminosyrer. Mens nødder og frø, der ikke give nogle aminosyrer, de ikke giver alle de væsentlige elementer på deres egne.

Væsentlige vs. Ikke-Væsentlige

Din krop kan ikke gøre essentielle aminosyrer, så du er nødt til at få dem fra fødevarer. Din krop kan gøre tilstrækkelige mængder af de ikke-essentielle aminosyrer. Ti af de 20 aminosyrer er essentielle, og 10 er ikke-væsentlige. Ikke alle fødevarer, som indeholder alle de essentielle aminosyrer, dog. Dem, der giver essentielle aminosyrer er komplette proteiner, og dem, der ikke leverer essentielle aminosyrer er ufuldstændige proteiner. Animalske fødevarer har komplette proteiner, og de fleste vegetabilske fødevarer giver ufuldstændige proteiner.

Ikke-Væsentlige Nødder

Selv om nødder og frø er en god kilde til vegetabilsk protein, specielt for vegetarer og veganere, de er ikke er en optimal proteinkilde. Ifølge en rapport offentliggjort i 2006-udgaven af "British Journal of Nutrition" mindst én essentiel aminosyre er meget lavt i alle typer af møtrik. Du har brug for alle de essentielle aminosyrer i et passende beløb for en fødevare kan betragtes som et komplet protein.

Gør Nødder Afgørende

På trods af det faktum, at nødder og frø er ufuldstændige proteiner og ikke indeholder alle de essentielle aminosyrer, kan du få komplet proteiner ved at spise en bred vifte af fødevarer. Hvis du spiser forskellige typer af nødder, sammen med bønner, korn og frø på en daglig basis, vil du være at få en passende mængde af alle de essentielle aminosyrer.

Behov for Nødder og Frø

Du behøver ikke at spise nødder og frø, for at få nok essentielle aminosyrer, hvis du herunder animalske proteiner som æg, kød, fisk og mejeriprodukter i din kost. Hvis du er vegetar, dog, nødder og frø er en vigtig kilde til aminosyrer, selvom du ikke behøver at spise forskellige typer, sammen med andre vegetabilske proteiner til at ramme din aminosyre mål.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære