Sund Kost >> Kost

Hvilke Nødder Har de Mest Mufa?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 17 December 2018

Nødder er nogle af de bedste kilder af enkeltumættet fedt, eller MUFAs for kort. Disse gode fedtstoffer er meget gavnligt for din hjerte, når du indtager dem i stedet for skadelige mættet fedt og transfedt. Monoumættede fedtstoffer hjælpe med at sænke kolesteroltallet og kan stabilisere blodsukkeret, hvilket er særligt vigtigt, hvis du er diabetiker.

Mandler

Tør-ristede, usaltet mandler indeholder mindre end 170 kalorier per ounce og har ca 15 gram fedt i alt. Hjerte-sunde monoumættede fedt fylder mere end 60 procent af det samlede fedt gram. Denne servering af mandler har mere end 9 gram af monoumættede fedtstoffer. Hele mandler lave en lækker hurtig snack, men du kan også købe strimlet eller snittede mandler og kaste dem i en salat eller pastaret.

Jordnødder

En 1-ounce servering af tør-ristede, usaltede peanuts indeholder ca 165 kalorier og 14 gram fedt. Næsten 50 procent af det samlede fedt gram i jordnødder kommer fra monoumættede fedtstoffer. For hver 1 gram jordnødder du mellemmåltid om, at du vil få cirka 7 gram af denne hjerte-sunde fedt. Du behøver ikke at begrænse din peanut indtag af mellemmåltider. Tilføj jordnødder stykket og tekstur til stir-fry retter eller pakke en nøddeagtig smag ind i en frossen yoghurt sundae.

Pistacienødder

Kan du ikke tænke på pistacienødder, når du søger efter nødder i høj monoumættede fedtstoffer. En ounce af usaltet, tør-ristede pistacienødder giver 160 kalorier og 12 gram fedt i alt. Denne del af pistacienødder har omkring 7 gram af monoumættede fedtstoffer, som tegner sig for næsten 60 procent af det samlede fedtindhold. Hvis du forsøger at øge din monoumættede fedt indtag, tilføje pistacienødder til din favorit salat eller bland dem sammen med yoghurt og bær til morgenmad. Pistacienødder har en mild, sød smag, der kombinerer godt med mange entrees.

Andre Møtrik Fødevarer

Hvis du er på udkig efter andre møtrik fødevarer vil øge din monoumættede fedt indtag, har du masser af muligheder. Frø ligner nødder, og de er relativt høj i monoumættede fedtstoffer. En 1/4-cup servering af solsikke frø uden skaller giver omkring 200 kalorier og 18 gram fedt i alt. Næsten 7 gram fedt i denne servering af solsikkefrø er monoumættede. Møtrik butters er også muligheder for at øge din monoumættede fedt indtag. En spiseskefuld af peanut eller almond butter har mindre end 100 kalorier, og cirka 8 gram fedt. Mandel smør er lidt højere i enkeltumættet fedt, som byder på mere end 6 gram per spiseskefuld, mens peanut butter har omkring halvdelen af dette beløb. Madlavning i nøddeolie eller støvregn nut olie på en salat er en anden møtrik-baserede fødevarer mulighed. En spiseskefuld af jordnøddeolie indeholder 120 kalorier og 13 gram fedt i alt, omkring halvdelen, der er monoumættede.

MUFA-Henstilling

Der er ingen anbefaling for denne type af fedt, men du bør stræbe efter at få mest ud af dit fedt indtag kommer fra enten de enkeltumættede eller flerumættede fedtstoffer, en anden hjerte-sunde fedt. Alle fedtstoffer, både gode og dårlige, giver 9 kalorier per gram. Mellem 20 til 35 procent af din samlede kalorier bør komme fra fedt, hvilket svarer til 44 77 gram for en 2,000 kalorie diæt, rapporter MayoClinic.com.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • diverse/blandet nødder. nødder. kastanjer. valnødder. hassel nødder billede af L. Sked fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære