Sund Kost >> Kost

Som Nødder, Kan en Diabetiker Spise

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: December 02, 2018

Håndtering af diabetes kræver en række ændringer i livsstil, herunder at blive mere aktiv og foretage ændringer i din kost. Ofte det betyder at sige farvel til fødevarer, du nyder, men nødder er ikke en, du skal bekymre dig om. Ikke kun diabetikere kan spise nødder, men de kan faktisk bidrage til at minimere virkningen af en række andre sundhedsmæssige problemer, der ofte kommer sammen med diabetes.

Nødder og forplejning Management

Afhængig af din tilstand og omstændigheder, der er flere teknikker, du kan bruge til at administrere dine måltider, og deres indvirkning på dit blodsukker og generelle sundhed. The American Diabetes Association favoriserer tælle gram kulhydrater i din kost, mens nogle mennesker med diabetes overvåge det glykæmiske indeks, eller GI, af de fødevarer, de spiser. Hvis du forsøger at tabe vægt, du kan også være på en kalorie-begrænset plan. Nødder kan spille en rolle i din kost, alt efter hvilken af disse strategier, du kan følge:

  • Carb Optælling: De fleste nødder har en lav indvirkning på din carb tæller. En ounce af valnødder indeholder kun 4 gram kulhydrater, mandler og peanuts har 6 gram, og cashewnødder er 9 gram.
  • Glykæmisk Indeks: Det Glykæmiske Indeks, eller GI, måler, hvor hurtigt en mad øger dit blodsukker, og jo lavere tallet er, jo bedre, med nogen GI nedenfor 55 betragtes som "lav". De fleste nødder er meget lav: GI af jordnødder er 13, for eksempel, og selv cashewnødder

    – relativt høj i kulhydrater, for en møtrik – har et GI på 22. * Kalorieindhold Optælling: Nødder er mere problematisk i en vægt-tab scenario, fordi de er for høj i kalorier. En ounce af valnødder indeholder 185 kalorier, for eksempel, og mandler indeholder 170. Men deres kombination af protein, sundt fedt og fibre gøre dem til en mættende og sund snack, og kan hjælpe dig med at holde væk fra de mindre gode fødevarer.

Nødder og Sundhedsmæssige Fordele

"For det første, gør ingen skade" er et grundlæggende princip i medicin, men nødder gå langt ud over den minimale krav. Mange undersøgelser i løbet af de sidste par årtier tyder på, at regelmæssig møtrik forbrug kan reducere risikoen for mange kroniske sygdomme. 2014 meta-undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" har vist, at regelmæssig møtrik forbrug var omvendt forbundet med hjertesygdom. En anden 2014 undersøgelse i samme avis fandt, at det at spise nødder kan hjælpe med at forhindre metaboliske syndrom.

Et klinisk forsøg offentliggjort i "Ernæring, Stofskifte og Hjerte-kar-Sygdomme" i 2014 viste, at en af grundene nødder kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme, er ved at ændre mængden af sunde fedtstoffer i blodet. En 2013-undersøgelse i "The Journal of Nutrition" fandt, at højere indtagelse af valnødder, især hjulpet med lavere risiko for type 2-diabetes hos kvinder.

At tilføje Nødder i Din Kost

De fleste undersøgelser tyder på, at blot et par ounce af nødder om ugen er nok for dig at nyde deres sundhedsmæssige fordele, og det er nemt gjort. Hvis du spiser salater ofte på din diabetisk kost, for eksempel, kan du sprede et par valnød eller pecan halvdele over din portion i stedet for croutoner. Mandel-eller pecan måltid gør en velsmagende "panering" erstatning for fisk eller fjerkræ. Møtrik mel har en fremtrædende rolle i mange lav-carb bagning blander, for dem der ikke kan undvære mindst en lejlighedsvis behandling.

Skåret eller mandler gå godt i stir-fries, eller som en enkel og nærende garniture til kogte grøntsager, som broccoli eller grønne bønner. Den mest enkle løsning for alle, er at spise dem ud af hånden som en sund snack, når du føler behov for noget sprødt til at nippe på, der ikke vil påvirke dit blodsukker.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok, tidligere restauratør og frodig freelance skribent. En selv-beskrevet "mad-videnskab nørd," han læser akademiske artikler til underholdning. Han blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology. Hans mad og ernæring artikler har optrådt på høj-profil steder, herunder Livestrong, Healthfully, Walgreens.com, LeafTV, GoBankingRates, Vitamix.com og mange andre.

ADVERT

Mest populære