Sund Kost >> Kost

Nutriton Fakta for Gyros

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret: 06 December, 2018

Street food kan være så simpelt som en pose af varme kastanjer eller som lækkert som en rygende varm gyro lavet af pillowy pita brød viklet rundt krydret skiver af kød og toppet med kølige, sprøde agurker, løg og tomater – alle holdt sammen med en støvregn af guddommelig tzatziki sauce. Så rodede som de er lækre, gyros også give dig solid ernæring, hvis de er lavet med de rigtige sunde ingredienser af høj kvalitet.

Pitabrød Grundlæggende

Pita brød er ikke meget forskellige fra fladbrød – selv, når gjort korrekt, pitabrød er blødere og tykkere end de valg, som du normalt finder på din supermarkedernes hylder. De fleste pita runder indeholder omkring 170 kalorier, og 35 gram kulhydrater. Hele hvede eller multigrain pita brød er bedre for dig, fordi det har et lavere glykæmisk indeks end hvidt mel pita. I Grækenland, pita er holdt helt og viklet rundt gyro påfyldning, snarere end skæres i halve og åbnede ind i lommerne.

Fantastisk Marineret Kød

En sand gyro indeholder tyndtskåret oksekød, kylling eller lam, der er blevet krydret, marineret og derefter lagt i lag på en lang spids, der vender sig som en lodret rotisserie. Dette er ikke at forveksle med shawarma, som også er kogt på en lodret spid, men kommer i form af et brød, der indeholder fyldstoffer sammen med hakket kød.

Kød har et højt indhold af protein, som din krop har brug for at opbygge og vedligeholde muskler, samt brug for brændstof. Kylling er generelt lavest i kalorier, med 142 per en 3-ounce del. Lam er det næste, med 269 kalorier, og så er oksekød på 293 kalorier. Autentisk gyros er aldrig lavet med svinekød eller fisk.

Sprøde Agurker, Løg og Tomater

Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, at mennesker, der spiser en plantebaseret kost kan reducere deres risiko for visse typer af sygdomme. Grøntsager som agurker, løg og tomater er fyldt med kraftfulde antioxidanter, der hjælper med at rense dine celler af de frie radikaler, der kan føre til hjertesygdomme, slagtilfælde og visse typer af kræft.

De fleste grøntsager indeholder A-vitamin, som beskytter mod infektion, samt støtte sundheden for din hud og øjne. C-Vitamin understøtter dit immunforsvar, fremskynder healing tid af sår og hjælper din krop med at optage jern, som er afgørende i at producere og vedligeholde sunde røde blodlegemer. Agurker, løg og tomater er naturligvis som lav i kalorier, som de er høje i ernæring, så stak med 'em.

Forjættende Tzatziki Sauce

Tzatziki er lidt ligesom hummus i, at det kan bruges som en sauce eller en dip, afhængigt af hvor tynd eller tyk, det er lavet, og hvordan du betjener det. Tzatziki sauce er lavet af yoghurt og agurker og krydret med hvidløg, citron og dild. 2 spsk portion indeholder omkring 30 kalorier, 23 af dem er fra fedt. Hvis du gør tzatziki på home, nonfat græsk yoghurt til at holde kalorie tæller ned.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære