Sund Kost >> Sunde Måltider

Nærende Fødevarer til Diabetikere

Når du har diabetes, en sygdom, der medfører højt blodsukker, spise en sund, afbalanceret kost er vigtig. Sunde fødevarer, fremme blodsukker kontrol, medvirke til at sikre, at din næringsstof behov er opfyldt, og beskytter mod diabetes komplikationer, såsom nerve skader, hjertesygdom og hjernen problemer. Mens du kan forkæle dig selv i næringsfattige fødevarer i moderation, vælge nærende retter oftest er ideel. For de bedste resultater, og for at lære, hvordan mange daglige portioner af hver mad gruppe, der passer bedst til dig, så søg vejledning hos din læge eller diætist.

Grøntsager

Grøntsager er gode kilder til antioxidanter, såsom vitamin C og beta-caroten, som hjælper din krop med at afværge infektioner og sygdom. The American Diabetes Association mener, broccoli, blomkål, grønne greens og andre ikke-stivelsesholdige grøntsager til at være fødevarer, som folk med diabetes bør spise mere af, de har færre kulhydrater og kalorier per portion end andre fødevarer samt fremme blodsukker kontrol. Stivelsesholdige grøntsager, som søde kartofler, bagte kartofler og græskar, er også nærende og særlig høj i fiber, der fremmer fordøjelse og appetit kontrol. Fordi de er høj i kulhydrater, de faktor i din madplan som stivelse. ADA anbefaler at sigte efter omkring fire portioner af stivelsesholdige fødevarer per dag, som dele af afbalancerede måltider.

Frugt

Frugter, som grøntsager, indeholder værdifulde mængder af antioxidanter og fibre. De giver også naturligt sød alternativer til sukkerholdige fødevarer, som slik. Fordi frugt indeholder kulhydrater, de har brug for at være indarbejdet i din diabetes-venlig kostplan. For at undgå blodsukker-spikes, vælger friske eller frosne frugter uden tilsat sukker på over sødet, dåse eller tørrede frugt og juice. Frugt med et lavt glykæmisk indeks, hvilket betyder at de har en mild indflydelse på dit blodsukker i forhold til andre fødevarer, omfatter bær, appelsiner, æbler, grapefrugt og pærer. Parring frugter med en moderat høj GI, såsom ananas, eller et højt GI, såsom datoer, med lav-GI fødevarer, såsom fedtfattig mælk eller fuldkorn, også beskytter mod højt blodsukker. En nyttig måde til at optage frugt i dine måltider, ifølge ADA, indebærer at have et lille stykke af hele frugter med ikke-stivelsesholdige grøntsager, en lille del af stivelse og protein-rige fødevarer eller have en 1/2-cup servering af frugt til dessert.

Fuldkorn

Raffineret korn, såsom hvidt brød, pasta og ris, kan blande sig med vægtkontrol og hæve diabetes-relaterede risici, ifølge Harvard School of Public Health. Omvendt, fuldkorn fremme blodsukker og appetit kontrol samtidig leverer rige mængder af fiber, vitaminer og mineraler. Som stivelsesholdige grøntsager, hele korn, der er nærende kulhydrater muligheder, der passer til afbalancerede måltider. Nærende valg omfatter 100 procent hele korn brød, korn og pasta, brune ris, vilde ris, havregryn, quinoa og byg. Fordi hele korn er høj i fiber, der er ingen grund til at tælle kulhydrater, hvis du holder dig til en portion per måltid, såsom 1 kop kogte hele korn pasta eller et udsnit af hele korn brød, i henhold til ADA.

Magert Protein-Rige Fødevarer

Protein indeholder aminosyrer, som hjælper din krop med at oprette, vedligeholde og reparere magert væv. Fordi de har en opblødning indvirkning på blodsukker, spise en proteinrig mad sammen med en høj-glykæmiske fødevarer, såsom hvidt brød eller kager, kan hjælpe med at forhindre blodsukker ubalancer. MayoClinic.com anbefaler, at folk med diabetes spise hjerte-sunde fisk, som laks, sild og makrel, mindst to gange om ugen. Omega-3 fedtsyrer i koldt vand fisk sænke fedtstoffer i blodet kendt som triglycerider. De også beskytte mod betændelse. Andre nærende protein kilder omfatter bønner og linser, som også giver kulhydrater og fibre, skinless hvidt kød, fjerkræ, fedtfattige mejeriprodukter, tofu og æggehvider. Til at optage protein-rige fødevarer i balanceret måltid plader, ADA tyder på, fyld halvdelen af din tallerken med ikke-stivelsesholdige grøntsager, en fjerdedel af din tallerken med fuldkorn eller stivelsesholdige grøntsager og en fjerdedel af din tallerken med magert protein. Tjene dit måltid med 1 kop fedtfattig mælk.

Sunde Fedtstoffer

Fedtstoffer hjælpe din krop absorbere fedtopløselige næringsstoffer, såsom vitaminer A, D og K. De giver også energi og forbedre smagen og konsistensen af fødevarer. MayoClinic.com anbefaler at begrænse mættet fedt-findes i smør, fede kød stegte fødevarer og høj-fedt mejeriprodukter -- som kan skade hjerte-sundhed. Nærende alternativer omfatter nødder, møtrik butters, frø, avocadoer, rapsolie og olivenolie. Fordi fedt er tæt på kalorier, holde sig til beskedne del størrelser, såsom en støvregn af olivenolie-baseret salat dressing eller en knivspids af nødder eller frø.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

Foto Credits

  • Sund frokost med hele måltid brød, frugt, grøntsager og mælk billede af Ivonne Wierink fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære