Sund Kost >> Kost

Hvordan Nærende Er Selleri?

Selleri kan måske bedst kendt for at ledsage en plade af hot wings, men denne blege grønne grøntsager er meget mere end pynt. En 1-cup servering af hakkede selleri indeholder kun 16 kalorier og ingen fedt og er rige på visse vitaminer og mineraler. Selleri kan også forhindre, at visse kroniske sygdomme. For at finde lys grøn selleri, der er sprød og fast, fordi den har de mest ernæringsmæssige værdi.

Vitamin A

A-Vitamin understøtter et sundt immunforsvar, og tilskynder til normal gengivelse. Vitamin fremmer et godt syn, aids i cellulære kommunikation og hjælper med at opretholde funktionen af hjerte, lunger og nyrer. Kvinder har brug for 2,333 internationale enheder af A-vitamin hver dag, og mænd kræver til 3.000 internationale enheder. En 1-cup servering af selleri forsyninger 453 internationale enheder mod disse mål.

Vitamin K

Det anbefalede daglige indtag af K-vitamin er 90 mikrogram. Den vigtigste funktion af K-vitamin er til at størkne blodet. Vitamin kan også støtte en sund skeletal system i ældre personer, der ifølge MedlinePlus hjemmeside. Selleri er en markant kilde til vitamin K med 29.6 mikrogram per 1-cup, der tjener.

Fiber

Frugt og grøntsager er sunde kilder til kostfibre, og tilføje selleri, at din kost kan hjælpe dig med at øge dit indtag. Mænd har brug for mellem 30 og 38 gram fibre hver dag, og kvinder har brug for 21 til 25 gram, MayoClinic.com hjemmeside noter. Fiber fremmer en sund fordøjelse og kan bidrage til at forebygge forstoppelse. At øge din indtagelse af fiber kan også reducere din risiko for hjertesygdomme og diabetes. En 1-cup servering af selleri indeholder 1,6 gram af kostfibre.

Sundhedsmæssige Fordele

Selleri indeholder coumarins, som er naturlige stoffer, der hjælper med at reducere skader forårsaget af frie radikaler, stoffer, der kan medføre kroniske helbredsproblemer. Coumarins kan hjælpe med at forhindre kræft og tilskynde til øget aktivitet af visse hvide blodlegemer, Michael T. Murray bemærker i sin bog, "Den Kondenserede Encyclopedia of Healing Fødevarer." En 2000 undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" rapporter om, at lutein i selleri kan skære din risiko for at udvikle kræft i tyktarmen. Herunder selleri i din daglige kost kan også sænke blodtrykket og nedsætte dit kolesterol niveau. Selleri kan også være nyttige i behandling af migræne hovedpine og muskelsmerter.

Tips

Skive frisk selleri kastet ind i en grøn salat eller føje det til en røre-yngel opskrifter. Rør hakkede selleri i grøntsager, kylling noodle eller bønnesuppe. Selleri supplerer smag af gryderet og chili opskrifter så godt. Fyld selleri sticks med peanut eller mandel smør til en proteinrig snack. Tjene selleri sticks med lavt fedtindhold ranch dressing til en nærende side parabol eller kast skiver selleri med olivenolie, hakket løg, hakket, rød peberfrugt og hvidløg pulver til en velsmagende og nærende salat.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære