Sund Kost >> Sunde Måltider

Den Ernæringsmæssige Værdi af Lilla-Top Majroer

Lilla-top roer er den mest almindeligt tilgængelige udvalg af majroe. Du er sandsynligvis nødt til at øge din daglige portioner af grøntsager; men, har du sandsynligvis ikke spiser mange root andre grøntsager end kartofler. På kun 35 kalorier for en 1-cup servering, roer er fyldt med mineraler, vitaminer, proteiner, kulhydrater og fibre. Majroer indeholder også fytonæringsstoffer, der kan hjælpe i forebyggelsen af kræft og andre sygdomme.

Kulhydrater

Roer er sammensat primært af kulhydrater, med 80 procent af kalorierne kommer fra kulhydrater. En 1-cup servering af majroer indeholder 8.1 gram kulhydrater, eller 3 procent af den anbefalede indtag for en 2,000 kalorie diæt. Kulhydraterne i roer omfatter 2.3 gram kostfibre, næsten 10 procent af den anbefalede daglige tilførsel, eller RDA. Roer er betragtet som en høj-glykæmisk indeks fødevarer, deres kulhydrater, der fordøjes og absorberes hurtigt af kroppen.

Protein

Roer er relativt høj i protein til en grøntsag, der følger 16 procent af deres kalorier fra denne makronæringsstoffer. En 1-cup servering af majroer indeholder lidt over 1 gram protein. Dette er dog kun en lille procent af din protein RDA. Roer er ikke betragtes som en komplet proteinkilde, hvilket betyder at de ikke giver en tilstrækkelig grad af de ni essentielle aminosyrer. Aminosyrer er byggestenene i protein, og du har brug for de ni essentielle aminosyrer i din kost, fordi kroppen ikke kan producere dem selv.

Fedt

Majroer indeholder lidt fedt, der stammer kun 4 procent af de samlede kalorier fra fedt. Men, de fleste af fedt i roer er sunde flerumættede fedtsyrer, herunder omega-3 og omega-6 essentielle fedtsyrer. Majroer indeholder tre gange så meget omega-3 og omega-6, og hjælper med at skabe balance mellem omega-3 og omega-6 indtag. At spise en kost rig på omega-6 fedtstoffer og mangel på omega-3 fedt kan fremme betændelse, der fører til forhøjet hjerte-kar-og andre sygdomme, risiko, ifølge Dr. John Berardi's "Precision Nutrition" program.

Mineraler

Majroer optage et spektrum af mineraler fra jorden, hvor de er dyrket. Majroer indeholder natrium, kalium, calcium, fosfor, selen, jern, kobber, magnesium og zink, selv om de kun give en lille procentdel af den anbefalede daglige indtag af disse mineraler. De præcise mængder af mineraler i roer, vil variere afhængigt af jordbundsforhold i områder, hvor de var vokset.

Vitaminer

Majroer indeholder thiamin, niacin, B-6, C og riboflavin. En 1-cup servering af majroer giver 45 procent af ADT for vitamin C. En servering af majroer indeholder 3 til 5 procent hver af de resterende vitaminer. Majroer indeholder ikke påviselige mængder af vitaminer A, D, E eller B-12.

Fytonæringsstoffer

Fytonæringsstoffer, der er konstituerende molekyler i planter, der kan ændre den biokemiske balance i din krop. Regelmæssig indtagelse af fødevarer med højt fytonæringsstoffer, der kan give visse langsigtede sundhedsmæssige fordele, selv om de fleste undersøgelser er foreløbige. Som en del af kål familien, majroer indeholder indol-3-carbinol, sulforaphane, di-indolmethane og isothiocyanates. En høj indtagelse af kål-familien grøntsager, der har været forbundet med en nedsat risiko for flere kræftformer, ifølge Dr. Michael T. Murrary. Disse kemikalier kan give din krop til at øge antioxidant beskyttelse af celler og en bedre disponere over giftige kemikalier. Indol-3-carbinol har vist sig at øge muligheden for leveren at nedbryde det hormon, østrogen, som er knyttet til brystkræft og andre kræftformer.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

Foto Credits

  • nærbillede af en økologisk majroe. billede af inacio pires fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære