Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæringsmæssige Værdi af Couscous vs. Behandlet Pasta

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret November 21, 2018

Er couscous et korn? En form for pasta? Ja – og nej. Lavet af den samme type mel, som de fleste sorter af pasta er lavet af, durum hvede semulje, couscous er simpelthen lidt granulat af mel, blandet med små mængder vand. Snarere end kogende det, som pasta, couscous er typisk dampet og kun tager cirka fem minutter at forberede. Det er et dagligt syn i mange mellemøstlige retter, men det kan også stå for ris, havre eller næsten alle andre korn i en bred vifte af retter. Da både pasta og couscous er væsentlige durum hvede semulje, de er meget ens ernæringsmæssigt, men der er et par vigtige forskelle at bemærke.

Couscous vs. Couscous?

Der er flere sorter af couscous, men de to mest almindelige er Marokkansk, også kaldet medium-kornet, med små granulater, og Israelske, også kaldet afrundet, med større, rundere granulat, der ligner tapioka. Selv om der ikke er store ernæringsmæssige forskelle mellem de to, der er et par. En kop kogt Marokkansk couscous har omkring 175 kalorier, mens den samme mængde kogte Israelsk couscous har 210 kalorier. Den Israelske udvalg har også flere kulhydrater, med 45 gram per kop versus 35 gram per kop for Marokkanske.

Pumping Iron

Anvendes til at transportere ilt rundt i kroppen og syntetisere DNA, blandt andre funktioner, jern er et vigtigt mineral i en sund kost. Mænd har brug for omkring 8 mg jern dagligt, og kvinder har brug for omkring 18 mg, men jernmangel er den mest almindelige mineral mangel på verdensplan. Couscous er ikke en væsentlig kilde til jern, med kun omkring 0,5 milligram per portion, men pasta er omkring fire gange så meget og kan hjælpe dig med at opfylde dine strygejern RDA, når de kombineres med andre jern-rige fødevarer.

Niacin Behov

En befæstet del af mange pastaretter og andre forarbejdede fødevarer, niacin (også kendt som vitamin B3) hjælper med at opretholde en ordentlig sund hud, fordøjelse og nervesystem fungerer. Mænd har brug for omkring 16 mg niacin per dag, og kvinder har brug for omkring 14 mg. Couscous giver omkring 1,5 mg niacin i en servering, men pasta er mere end det dobbelte beløb på næsten 4 mg – omkring 25 procent af din ADT.

Gå Hele Korn

Hele korn couscous er mindre udbredt end raffineret udvalg, men det er til rådighed i mange større supermarkeder og helsekost butikker. Når det er muligt, er det værd at opsøge. Med alle tre dele af kornet (klid, kim og endosperm) intakt, hele korn couscous har to gange fiber af raffinerede pasta og raffineret couscous – 4 gram per portion i forhold til 2 gram. Af afgørende betydning for fordøjelses sundhed og opretholde en ordentlig blodsukker og blod kolesterol niveauer, fiber er en vigtig del af en velafbalanceret kost, at de fleste Amerikanere står og mangler.

Om Forfatteren

Carly Schuna har været freelance-skrivning og redigering i mere end et årti. Hendes speciale områder er sundhed, wellness og fitness. Hun har skrevet og udgivet hundredvis af opskrifter og ernæring-fokuserede artikler til kunder spænder fra sundhed fødevareproducenter til at udøve producenter af udstyr. I hendes fritid, Carly har ophold på toppen af den aktuelle ernæring forskning og afprøvning af nye opskrifter.

ADVERT

Mest populære