Sund Kost >> Sunde Måltider

De Ernæringsmæssige Forhold af Saba Makrel

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: 06 December, 2018

Det er ingen hemmelighed, at også fisk i din kost er godt for din sundhed, og American Heart Association anbefaler to portioner af fede fisk hver uge. Hvis du er på udkig efter en pause fra den mere standard-ørred, tilapia eller laks, kan du prøve at give saba makrel en prøve. Saba makrel er en saltet fisk, ofte serveres grillet, og det er et almindeligt forbruges skål i Japan. Ud over at være velsmagende, saba makrel tilbyder nogle sundhedsmæssige fordele, der gør det til et værdifuldt supplement til din kost.

Den Grundlæggende Ernæring

Saba makrel er en moderat kilde til kalorier. Hver filet, som er lidt større end 5 ounce, indeholder 230 kalorier. De fleste af disse kalorier kommer fra dens 34 gram protein. Den høje kvalitet af protein i makrel fremmer sunde og stærke muskler, og det er også godt for din hud, hår og immunsystemet. Makrel leverer også om 9 gram fedt, hvoraf en stor del kommer fra hjertet-sunde umættede fedtsyrer.

En God Kilde til Kalium

Oven på den kardiovaskulære fordele af umættede fedt, makrel, som også tilbyder hjerte-sunde fordele på grund af kalium. Din krop brug for kalium for at hjælpe med at kontrollere dit blodtryk niveauer: Mens natrium stiger dit blodtryk, kalium hjælper med at reducere det. Og en kost, der er relativt lavt natrium og forholdsvis højt kalium er godt for dit hjerte.

Kalium hjælper også dine nerver kommunikerer, hvilket betyder, at det er vigtigt for dit nervesystem og hjernens funktion. En servering af makrel har omkring 800 milligram af kalium, som dækker 17 procent af dit daglige behov.

Højt indhold af Vitamin B-12

Tale af dit nervesystem, vil du også få nogle hjerne-venligt fordele fra den rigelige vitamin B-12 i makrel. Hver filet af makrel har et imponerende 10 mikrogram af dette næringsstof, der dækker hele B-12 behov for den dag.

Vitamin B-12 spiller en vigtig rolle i at opretholde dine nerver' myelin kappe, et beskyttende lag, der hjælper dine nerver at kommunikere ordentligt. Beskadiget myelin hindrer nerve kommunikation, hvilket er grunden til, at kronisk low B-12 niveauer kan udløse nerve skader. At få nok B-12 og nærer dine røde blodlegemer, hvilket betyder, at spise makrel kunne hjælpe med at afværge anæmi forbundet til B-12 fejl og mangler.

Serverer Sund Saba Makrel

Mens grillet saba makrel tilbyder mange sundhedsmæssige fordele, watch out for saba makrel, der bruges i sushi. Denne fisk kommer ofte helbredes med salt, hvilket betyder, at du sandsynligvis få en stor dosis af natrium, der kan annullere fiskens normale kardiovaskulære fordele.

I stedet, grill makrel i hjemmet hjælp af din egen hjemmelavet marinader og dressinger, som giver dig mulighed for at styre natrium i din kost. En lav-natrium teriyaki glasur eller en simpel drys sort peber kan være alt du behøver at gøre din filet smag lækker, sans masser af salt.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære