Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæringsmæssig Profil for Rå Spinat

Mørke grønne, bladgrøntsager er typisk fyldt med næringsstoffer og spinat er ingen undtagelse. I virkeligheden, gram per gram, spinat er ofte betragtes som den mest nærende grøntsager på grund af de mange og mængder af vitaminer, mineraler og sundhedsfremmende phytonutrients, som det indeholder. Rå spinat er den mest nærende form af spinat, selv om det indeholder en høj koncentration af oxalsyre, som kan forårsage mave-og absorberende emner. Kogende spinat reducerer oxalsyre indhold, men at det også fører til tab af næringsstoffer og tekstur.

Spinat

Spinat menes at have oprindelse i Mellemøsten, og et par tusinde år siden, før de nåede Kina i det syvende århundrede, A. D. og Vestlige Europa i det 11 århundrede. Spinat vokser godt i tempererede klimaer, såsom Middelhavet, selv om Usa og Holland er blandt de største producenter og eksportører af spinat. Selv om spinat kan købes hele året, det er mest frisk og har den bedste smag fra Marts til Maj og fra September til oktober. Spinat hører til den samme familie som Swiss chard og roer og aktier lignende kvaliteter med disse andre grøntsager. Der er tre typer af spinat almindeligt tilgængelige: savoy eller krøllet; glat blad; og semi-savoy. Baby spinat konnoterer unge blade ikke er fuldt udviklet.

Ernæringsmæssig Profil

Rå spinat er sammensat af omkring 56 procent kulhydrater, primært som cellulose; 30 procent protein, og 14 procent fedt, i henhold til "Encyclopedia of Human Ernæring." Fedtindholdet er for det meste omega-3 fedtsyrer, der afskrækker de inflammatoriske reaktioner. Spinat er en fremragende kilde til vitamin K og A, folinsyre, fibre og protein, der henviser til, at det er en meget god kilde til vitamin C og E, de fleste B-vitaminer og mange mineraler, især calcium, fosfor og mangan. Spinat er meget lav på mættet fedt og kolesterol, men det er naturligvis ganske høj i natrium. Det er også koncentreret i sundhed-fremme af phytonutrients, såsom karotenoider og flavonoider, som giver kraftig antioxidant beskyttelse. En kop rå spinat giver omkring syv kalorier.

Oxalsyre

Spinat er blandt et lille antal af grøntsager, der indeholder oxalsyre, et naturligt forekommende stof, der findes i planter og dyr. Når oxalsyre bliver for koncentreret i dit væv, det krystalliserer og forårsager helbredsmæssige problemer. Derfor bør du være forsigtig med rå spinat, hvis du lider af en nyre-eller galdeblæren sten.

Derudover, oxalsyre forstyrrer optagelsen af visse næringsstoffer. Tidlige studier på spinat foreslog, at oxalsyre interfererer med jern absorption, selv om de seneste undersøgelser tyder på, at jern fra planter, der ikke er væsentligt påvirket, ifølge bogen "Moderne Ernæring: Funktionelle Tilgang." Men oxalsyre kan forstyrre optagelsen af calcium, så kvinder med osteoporose bør være opmærksom på denne forbindelse, og ikke stole på spinat som en væsentlig kilde til calcium.

Anbefalinger

På grund af de seneste skræmmer af E. coli bakteriel forurening, bør du vaske rå spinat bør vaskes, da blade og stilke har en tendens til at samle snavs og fremmedlegemer. Men, du må ikke forlade spinat iblødsætning i vand for længe, da de vandopløselige næringsstoffer vil sive ud af bladene. Hvis du er bekymret for, om oxalsyre, forskning viser, at koge spinat i omkring et minut falder oxalsyre indhold med så meget som 50 procent og samtidig bevare de fleste af de næringsstoffer, og tekstur. Desuden, let kogende spinat bringer en lidt sødere smag.

Om Forfatteren

Sirah Dubois er i øjeblikket en Ph.d. - studerende på fødevarevidenskab efter at have afsluttet sin master grad i ernæring ved University of Alberta. Hun har arbejdet i privat praksis som en diætist i Edmonton, Canada og hendes kost-relaterede artikler har optrådt i Edmonton Journal avis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære