Sund Kost >> Sunde Måltider

En Ernæringsmæssig Profil Analyse for Tang

Skrevet af Chris Daniels; Opdateret December 20, 2018

Tang indeholder ernæringsmæssige dusør på havet i en lav-kalorie-pakke. Rig på mineraler og fibre, tørret tang kan give en appetitlig og unikt alternativ til grønne grøntsager i din kost. Hvis du finder den samme gamle grøntsager er stigende kedeligt, så prøv at tilføje tang til salater, supper og andre opskrifter for at drage fordel af dette næringsstof-pakket mad.

En 100-grams servering af tang har cirka 43 kalorier. Tang er forholdsvis lav tæthed, 100 gram, der er ca 1 1/4 kopper. Tang består af 76 procent kulhydrater, 14% protein og 10% fedt. Tang indeholder, per vægt, mere fiber end selv brune ris -- 6.2 gram kostfibre per 100 gram vådvægt -- uden høje niveauer af stivelsesholdige kulhydrater. Tang er ikke en komplet proteinkilde, det ikke indeholder væsentlige mængder af alle de ni essentielle aminosyrer. Tang indeholder betydelige niveauer af tryptophan, threonin, valin, methionin, cystein og valin. Tang indeholder også lavere niveauer af leucin, lysin, phenylalanin, tyrosin og histidin.

Mineraler

Ligesom andre planter, tang der absorberer en stor del af de mineraler fra havet, vand og hav, jord, hvori den vokser. Tang indeholder mere end to gange så meget natrium som kalium, 233 milligram til 89 milligram per 100 gram servering. Folk, der spiser en natrium-diæt for højt blodtryk eller andre hjerte-kar-problemer, bør undgå at spise tang i overskud. Tang indeholder også høje niveauer af magnesium, jern, jod og calcium. Du kan også få væsentlige spor mineraler fra tang, herunder fosfor, zink, kobber, mangan og selen.

Vitaminer

Som en grøn grøntsag, tørret tang indeholder meget høje niveauer af K-vitamin, der er vigtigt for blodets evne til at størkne og knogle sundhed. Tang indeholder også høje niveauer af folat, vitamin B9, som er involveret i produktionen af energi. Du kan også få moderate niveauer af vitamin A, E, C, thiamin, riboflavin, niacin og pantothensyre.

Forberedelse

Der er mange enkle måder at forberede tang. Tang ofte kommer tørret i en forseglet pakke, du har brug for til kort at rehydrere tang, før du bruger det. Tang kan blive revet, og de tilføjes til salater. Det kan også være hakket, blandet med andre former for tang og kastede med en eddike-baseret dressing til at gøre en tang salat. Tang kan også føjes til supper og gryderetter; det er traditionelt tilføjet til miso suppe og bruges til at lave bestande i Asiatisk madlavning.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

ADVERT

Mest populære