Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæringsmæssige Oplysninger for Ris Kager vs. Kartoffel Chips

Skrevet af Natalie Stein; Opdateret November 21, 2018

En pose chips er et muligt valg, når du er trang til en sprød snack, men ris kager kan være sundere. Din snack bør tilfredsstille din sult uden at være for høj i kalorier. Ris kager er lavere indhold af fedt og kalorier, end chips, men hverken mulighed er højt indhold af vigtige næringsstoffer.

Portionsstørrelse og Kalorier

Portionsstørrelse for ris, brød eller kartoffel chips er 1 ounce. Dette svarer til tre 9-gram ris kager eller 14 gennemsnit kartoffel chips. Ris kager indeholder 105 kalorier i hvert gram, og kartoffel chips har 154 kalorier. Chips, som kartofler eller majs, er den ellevte øverste kilde til kalorier i den typiske Amerikanske kost. Kartofler og andre chips bidrage med et gennemsnit på 70 kalorier til den gennemsnitlige daglige kost af Amerikanere mellem 2 og 18 år, i henhold til "Dietary Guidelines for Americans 2010."

Sammenligning af Fedt

Ris kager er fedt-fri. Hver ounce af kartoffel chips indeholder 10 gram fedt i alt, eller 17 procent af den daglige værdi baseret på en 2,000 kalorie diæt. Kartoffel chips har 1 gram mættet fedt per portion. Mættet fedt øger din kolesterol niveauer og kan øge din risiko for hjertesygdomme, i henhold til "Kostråd." Stegte fødevarer, såsom kartoffel chips, kan den også indeholder transfedtsyrer, som hæver din usunde LDL-kolesterol og sænke dit niveau af sunde HDL-kolesterol.

Kolesterol og Natrium

Ris kager og chips er kolesterol-fri fødevarer. En 1-ounce del af sletten, saltet ris kager indeholder 88 mg natrium. Kartoffel-chips indeholde 136 mg natrium. Et højt natrium kost kan forårsage højt blodtryk og et sundt alle voksne bør ikke have mere end 2.300 mg natrium per dag. Krydret ris, kager og chips også indeholde natrium. Usaltet ris, kager og chips er bedre valg, hvis du forsøger at begrænse dine natrium indtag.

Yderligere Næringsstoffer

Ris kager og chips både have 2 gram protein per portion. Dette er 4 procent af den daglige værdi for protein, der er baseret på en 2,000 kalorie diæt. Ris kager har 22 gram kulhydrater, og kartoffel chips har 14 gram kulhydrater. Både snack valg, giver 1 gram kostfibre, eller 4 procent af den daglige værdi. Ris kager levering 78 milligram af kalium, og kartoffel chips har 466 milligram af kalium. Raske voksne bør få mindst 4,700 milligram af kalium per dag, i henhold til "Kostråd til Amerikanerne." Chips har 5 milligram C-vitamin, eller 8 procent af den daglige værdi.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

ADVERT

Mest populære