Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæringsmæssige Guide til en Runde Bøf

Runde bøf er en generisk betegnelse for bøffer skåret fra den øverste bagben, eller runde del, af en ko. Særlige nedskæringer omfatter top runde bøf, bunden runde bøf og rund spids bøf, selvom købmandsforretninger og slagtere kan mærke disse nedskæringer, som skank, morgenmad eller sandwich med steak. Alle typer af runde bøf opfylde United States Department of Agriculture ' s retningslinjer for magre udskæringer af oksekød, og kan være en sund, nærende del af en afbalanceret kost. Runde bøffer også give en betydelig mængde af protein sammen med essentielle vitaminer og mineraler.

Fedt

En 3-ounce, 84-gram servering af runde bøf indeholder 5 gram fedt i alt, et beløb, der svarer til cirka 28 procent af de i alt 160 kalorier i en runde bøf serverer. Hver servering indeholder også 2 gram mættet fedt og 70 mg kolesterol. Disse tal falder til under USDA retningslinjer at kategorisere magert oksekød, som er en klippe, der indeholder mindre end 10 gram fedt i alt, 95 mg kolesterol og 4,5 gram mættet fedt. En medicinsk undersøgelse offentliggjort i "Public Health Nutrition", rapporterede, at det at spise magert oksekød som runde bøf var ikke forbundet med en øget risiko for hjerte-kar-sygdom. En anden undersøgelse, gennemført i 2000, fandt, at magert oksekød kan være gavnligt, når de indgår i en kolesterol-sænkende kost program.

Protein

Hver servering af runde bøf giver 27 gram protein. Det er 51 procent af den samlede mængde af daglige protein anbefales til raske voksne indtager en 2,000 kalorie diæt. I modsætning til plante-baseret protein, runde bøf er en komplet proteinkilde, hvilket betyder, at det indeholder alle de aminosyrer, kroppen har brug for til at syntetisere essentielle enzymer, hormoner og væv. Få mellem 10 og 35 procent af dit daglige kalorieindtag fra magre proteiner som runde bøf kan hjælpe med at nedsætte din risiko for fedme, forhøjet kolesterol, diabetes og gradvis muskelmasse forringelse, der er forbundet med aldring.

Vitaminer

Runde bøf er en væsentlig kilde til en række vitaminer, især B-vitaminer, som riboflavin, niacin, vitamin B6 og vitamin B12. En 3-ounce servering af varm runde bøf giver 1.45 mikrogram B12-vitamin, eller 37 procent af den anbefalede daglige indtag af a-vitamin. I henhold til Beefnutrition.org et websted, der er tilknyttet Cattlemen 's Oksekød Bestyrelsen og den Nationale Cattlemen' s Oksekød Forening, mennesker, der regelmæssigt spiser oksekød er næsten 25 procent mere tilbøjelige til at opfylde deres daglige vitamin B12 krav end mennesker, der ikke spiser oksekød. Hver runde bøf serverer indeholder også 17 procent af det anbefalede daglige indtag af niacin, 15 procent af vitamin B6 RDA og 12 procent af den mængde af riboflavin anbefalede daglige. Sammen, disse B-vitaminer er ansvarlig for energistofskiftet og sundhed af de neurologiske, immun-og hjerte-kar-systemer.

Mineraler

Magert oksekød nedskæringer som runde bøf er rig på vigtige mineraler som jern, zink, selen og fosfor. En 84-gram servering af runde bøf giver næsten 5 mg zink, et beløb, der opfylder 38 procent af den anbefalede daglige tilførsel af zink til en voksen. Runde bøf er 2.23 mg jern per portion give 15 procent af det anbefalede daglige indtag af jern. Tilstrækkelig zink og jern i kosten er nødvendige for at forebygge blodmangel, neurologiske problemer og immunsystemet værdiforringelse. En servering af runde bøf også indeholder 26 procent af det anbefalede daglige indtag af selen og 20 procent af det anbefalede daglige indtag af fosfor. Selen virker som en antioxidant, mens fosfor styrker knogler og tænder.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære