Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæringsmæssige Vejledning til Hurtig Fødevarer til Diabetikere

Fastfood kan være høj i kalorier, fedt og natrium, og bør være begrænset. Dog, diabetikere, der kontrollere deres blodsukker, motion regelmæssigt og opretholde en sund vægt kan lejlighedsvis nyde fastfood. Generelt diabetisk diæt retningslinjer gælder også for fastfood. Disse omfatter at kontrollere portionsstørrelse, undgå tilsat sukker og bestilling af hele korn, frugt, grøntsager og magert protein, når det er muligt.

Retningslinjer

De ernæringsmæssige retningslinjer for en diabetiker er det samme, uanset om han spise hjemme eller væk fra hjemmet. Hovedparten af en diabetisk kost bør være frugt, grøntsager, hele korn, tørrede bønner, fedtholdige mejeriprodukter, magert kød, fisk og flydende madolie i stedet for faste fedtstoffer. Som diabetiker bør du begrænse fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og natrium-såsom desserter, kager, slik, smør, mayonaise, fløde, dyb-stegte fødevarer og forarbejdede fødevarer.

Portion Kontrol

Bestilling store portioner på fastfood-restauranter, der kan føre til overskydende kalorier og fedt indtag, som kan bidrage til vægtøgning, fedme, kroniske sygdomme og diabetiske komplikationer. The American Diabetes Association advarer diabetikere til at se ud for ord som "jumbo," "deluxe", "giant" og "super-size", fordi de ofte viser større portioner. For at kontrollere dine portioner, for de mindste måltid størrelse til rådighed; dele et måltid med en partner; afvise ethvert tilbud om at opgradere måltider til en større størrelse, og passerer på sider og dessert.

Madlavning Metoder

Diabetikere bør bestille mad, der er blevet grillet, dampet, kogt eller stegt, fordi disse tilberedningsmetoder minimere brugen af fedt. Afstå fra pan-stegt, sauteret og dyb-stegt mad, fordi disse tilberedningsmetoder bruge en masse fedt, som øger kalorier. For eksempel, for stegt kylling i stedet for stegt kylling, ristede kartofler i stedet for pommes frites; soft tacos i stedet for dem, med en dyb-stegt shell; og grillet fisk og skaldyr i stedet for dybstegte versioner.

Udskiftninger

Diabetikere kan opbygge sundere fastfood måltider, ved at foretage udskiftninger. Som eksempler kan nævnes bestilling af en side salat i stedet for pommes frites, bede for en hel-hvede bolle i stedet for en almindelig bolle; at erstatte en veggie burger til en oksekøds burger; vælge bagt chips ud over almindelig kartoffel chips, og udskiftning af sodavand med nonfat mælk eller vand.

Krydderier

Fast food krydderier såsom mayonnaise, ost, croutoner, salat, dressing og dyppe saucer er ofte overset, men kan være en betydelig kilde af overskydende kalorier, fedt og natrium. Minimere dit indtag af usunde krydderier ved at bestille dem på den side, undgå dem helt, og beder for lavt fedtindhold og lavt kalorieindhold saucer og dressinger. Sennep, fedt-fri salat dressing, hot sauce, citronsaft, eddike, krydderurter og salsa er sunde krydderier for diabetikere.

Drikkevarer og desserter

Som diabetiker bør du afstå fra sukkerholdige drikkevarer som almindelig sodavand, mælk shakes, frugtdrikke og blandet og drikkevarer. I stedet for lavt kalorieindhold drikkevarer som vand, sukkerfri sodavand, usødet te eller kaffe. For en sød finish, kan du overveje hel frisk frugt, nonfat frossen yoghurt eller en lille frugt smoothie.

Tips

Brug fastfood restaurant hjemmesider og udgivet information om ernæring til at træffe kvalificerede beslutninger, når du bestiller. Balance fastfood måltider med sundere fødevarer og fysisk aktivitet hele dagen.

Om Forfatteren

Bethany Fong er en registreret diætist og chef fra Honolulu. Hun har produceret en række sundhedspædagogiske materialer og arbejdet i wellness-industrier som klinisk diætetik, food service forvaltning og offentlig sundhed.

Foto Credits

  • oksekød hamburger på et fuldkorns bolle med løg, tomat og salat billede af Elena fra Moiseeva Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære