Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæringsmæssige sammensætning af Svinekød Vs. Oksekød Vs. Rejer

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret November 21, 2018

Svinekød, oksekød og rejer er tre gode kilder til protein, som kan udfylde nogle af dine sunde måltider. Den ernæringsmæssige værdi af disse proteiner varierer afhængigt af præparatet metode og tilsætning af andre ingredienser, men alle tre kan være en del af en afbalanceret og varieret kost. Valg af græs-fodret oksekød, vogtede svinekød og vildt-fanget rejer kan hjælpe dig med at gøre din kost endnu sundere og mere bæredygtig for miljøet, ifølge EatWild.com.

Kalorier

Den kaloriedensitet af svinekød er højere end i oksekød og rejer. En 3-ounce servering af svinekød, uanset om du vælger svinekoteletter eller hakket svinekød, svarer til omkring 215 til 250 kalorier. Den samme servering af magert hakket oksekød eller bøf gennemsnit 175 kalorier, mens rejer er kun omkring 100 kalorier, for det samme beløb. Hvis du er på en kaloriefattig diæt, magert oksekød og rejer er dit bedste valg. For at holde din kalorieindtag lav, undgå paneret eller tempura rejer og holde sig væk fra sukkerholdige marinader og saucer.

Protein

Oksekød, svinekød og rejer er gode kilder til protein, som de fleste animalske fødevarer. Oksekød giver 7,5 til 9 gram protein per ounce, svinekød gennemsnit 8 gram per ounce og rejer har omkring 6,5 gram protein per ounce. For de fleste mennesker, et måltid, der indeholder 20 til 30 gram protein er tilstrækkeligt, og denne mængde af protein, kan nemt blive opfyldt ved at forbruge mindst 3 ounce af enten en af disse kilder til protein. Herunder nok protein i din kost kan hjælpe dig til at føle sig mindre sultne og kan endda øge din metaboliske sats, i henhold til "Årlig Gennemgang af Ernæring." Animalsk protein, i modsætning til vegetariske kilder, indeholder alle de aminosyrer, som din krop.

Fedt

Fedt indhold af rejer er en signifikant lavere i forhold til kød, med kun 1,5 gram fedt per portion. Magert hakket oksekød indeholder 9 gram fedt og en trimmet steak har omkring 8 gram fedt pr 3-ounce servering. Regelmæssig hakket kød og ikke-afskåret bøffer pakke en masse mere fedt per portion. Svinekød har en tendens til at være højere i fedt, med omkring 13 gram fedt i 3 ounces koteletter og 17 gram fedt i samme servering af svinekød på jorden. Hvis du ser dit fedt indtag, skal du bruge rejer som din vigtigste proteinkilde til salater og stir-fries. Trimmet magert oksekød er også et acceptabelt valg til en lav-fedt diæt.

Jern og Zink

Animalske produkter, der kan hjælpe dig med at opfylde dine kostmæssige krav til jern og zink, to vigtige næringsstoffer, som medvirker til, at du har nok energi til at støtte deres aktive og travle liv. Raske voksne har brug for mellem 8 og 18 milligram jern og 8 til 11 mg zink dagligt. Oksekød er den bedste kilde til jern og zink, også med omkring 1,6 til 2,3 mg og 4,6 5,4 mg af hver af disse mineraler, henholdsvis pr 3-ounce servering. Ved sammenligning, den samme mængde svinekød, der giver 0.7 til 1.1 milligram jern og 2,6 2,7 mg zink, mens rejer er meget lav i disse mineraler, indeholder kun 0,3 milligram jern og 1,4 mg zink per portion.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære