Sund Kost >> Sunde Måltider

Den Ernæringsmæssige Sammensætning af en Sød Kartoffel

Skrevet af Natalie Stein; Opdateret November 27, 2018

Søde kartofler, eller Ipomoea batatas, er rodfrugter som er indfødte til Central-Amerika. Disse stivelsesholdige grøntsager har et dårligt ry blandt enkeltpersoner på en lav-kulhydrat kost, men en sød kartoffel, er en nærende mad. Hvis du kan spise dem i moderate mængder, almindelig søde kartofler kan passe ind i en afbalanceret kost.

Portionsstørrelse og Kalorier

En medium sød kartoffel er omtrent 5 tommer lang, vejer 130 gram, eller 4,5 ounce, og indeholder 112 kalorier. Søde kartofler tæller med i din anbefalede portioner af rød og orange grøntsager, såsom gulerødder, rød peber og tomater, ifølge Department of Health og Human Services. En afbalanceret 2,000 kalorie diæt omfatter mindst 2 1/2 kopper om dagen af grøntsager, herunder 5 1/2 kopper hver uge af røde og orange grøntsager.

Protein, Fedt og Kulhydrater

Søde kartofler er fedt-og kolesterol-gratis. En medium sød kartoffel indeholder 2 gram protein og 26 gram kulhydrater. Det giver 3.9 gram kostfibre, eller 16 procent af den daglige værdi. Fiber sænker dit kolesterol og hjælper med at forhindre forstoppelse, ifølge Department of Health og Human Services. Sweet potato pie, kandiserede søde kartofler og sweet potato casserole har flere kalorier, kulhydrater og fedt fra ekstra ingredienser, såsom smør, pekannødder og skumfiduser.

Kalium og Natrium

Søde kartofler er gode kilder til kalium, med 438 mg i en enkelt portion. Kalium hjælper med at regulere blodtrykket, og det raske voksne bør få mindst 4,700 milligram af kalium per dag. Gennemsnitlige Amerikanere får kun 56 procent af den anbefalede mængde af kalium, ifølge Department of Health og Human Services. Med 72 mg, søde kartofler, der er naturlige kilder af natrium, men de er stadig lav-natrium fødevarer.

Vitamin A

En enkelt sød kartoffel giver 18,443 internationale enheder af vitamin A, eller 368 procent af den daglige værdi. Søde kartofler give A-vitamin i form af beta-caroten, som er en antioxidant og et orange pigment. Beta-caroten er en forløber for vitamin A, fordi kroppen omdanner det til det aktive form for vitamin A. Gulerødder, agern squash og græskar er også rig på vitamin A og beta-caroten.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

ADVERT

Mest populære