Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæringsmæssige Forhold til Kogt & Drænede Pasta

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 21, 2018

Pasta er som regel lavet af semulje mel, som er fremstillet ved forarbejdning af hård hvede. Det er en alsidig, billig og praktisk indstilling til middag, hvilket gør det til et populært valg for mange familier. Mens de fleste pasta er lavet af raffineret korn, kan du vælge sundere valgmuligheder lavet med hel hvede eller med ekstra protein. Bare holde din portionsstørrelse til ikke mere end 1 kop, og huske på nogle saucer kan indeholde en masse fedt og kalorier.

Makronæringsstoffer

En 1-cup servering af kogt spaghetti pasta indeholder 200 kalorier, 7 gram protein og 40 gram kulhydrater, herunder 2 gram fiber. Den samme størrelse servering af varm hele hvede spaghetti indeholder 170 kalorier, 7 gram protein og 35 gram kulhydrater, herunder 6 gram fiber. Hele korn pasta indeholder den samme mængde protein og mere fiber, men med færre kalorier og kulhydrater, hvilket gør det til det sundere valg.

Vitaminer

Fordi regelmæssig pasta er lavet med beriget mel, der indeholder mere folat, thiamin, riboflavin, niacin og end hel-hvede pasta, men begge typer af pasta er gode kilder til disse næringsstoffer. Hel-hvede pasta indeholder mere vitamin B-6 end almindelig pasta. Alle disse B-vitaminer er vigtige for at vende din mad til energi. Alt i alt, almindelig pasta har flere vitaminer end hel-hvede pasta.

Mineraler

Almindelig pasta indeholder mere jern, men hel-hvede pasta indeholder mere calcium, zink, magnesium og fosfor, så det er en bedre kilde til mineraler end almindelig pasta. Du har brug for kalk for stærke knogler, zink for korrekt immunforsvaret og healing, magnesium for muskel-og nervefunktion og fosfor for at skabe DNA og lagring af energi.

Sunde Toppings

Pasta er ofte betragtes som en opfedning fødevarer, men det er ofte, hvad folk lægger på toppen af pasta og den store portioner mennesker forbruge, som fører til vægtøgning. Den sundeste ingredienser til pasta omfatter vegetabilske-baserede saucer. Tilføjelse af ekstra hakkede eller purerede grøntsager til din pasta sauce er en nem måde at øge din indtagelse af grøntsager, fibre og vigtige vitaminer og mineraler. Creme saucer er højt indhold af fedt, mættet fedt og kalorier, så du bør begrænse din brug af disse saucer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære